ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Ιερά Σύνοδος κατά Αμβρόσιου: Ανυπόστατοι αφορισμοί- Μόνο εμείς μπορούμε να αφορίσουμε

Ιερά Σύνοδος κατά Αμβρόσιου: Ανυπόστατοι αφορισμοί- Μόνο εμείς μπορούμε να αφορίσουμε Facebook Twitter
Ιερά Σύνοδος για Αμβρόσιο: Μόνο εμείς μπορούμε να αφορίσουμε (Eurokinissi)
0

Μόνο εμείς μπορούμε να αφορίσουμε, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος ακυρώνοντας επί της ουσίας την κίνηση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, να αφορίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σε ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναφέρει «Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

»Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ' του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α' 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: ... θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».

»Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη»

Το πρώι, ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος πραγματοποίησε την «απειλή» του για αφορισμό της υπουργού Παιδείας , στην περίπτωση που εκείνη δεν αναιρούσε μέχρι σήμερα τα όσα είχε υποστηρίξει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί συσχετισμού του σάλιου με τη μετάδοση του κορωνοϊού. 

Μάλιστα ο πρώην μητροπολίτης  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος αφόρισε μαζί με την Νίκη Κεραμέως και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα, ο Αμβρόσιος διάβασε τον «μεγάλο» αφορισμό μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, και αρκετοί από τους εκκλησιαζόμενους αποχώρησαν σε εκείνο το σημείο αυτό.

Ελλάδα
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ