Τσίπρας: «Πάρτι» με προγράμματα κατάρτισης - Η ανάρτηση στο Facebook

Τσίπρας: «Πάρτι» με προγράμματα κατάρτισης - Η ανάρτηση στο Facebook Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατήγγειλε σήμερα περιπτώσεις αδιαφάνειας στα προγράμματα κατάρτισης επιστημόνων, αναρτώντας δύο screenshots στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασε στον λογαριασμό του φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν ερωτήσεις από ένα τέτοιο πρόγραμμα κατάρτισης. «Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «πάρτι» με προγράμματα κατάρτισης 

  

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει, την Τετάρτη, πως ενώ η ευρωπαϊκή επιτροπή δίνει την δυνατότητα να ενταχθούν τα 800 ευρώ του επιδόματος στα προγράμματα ΕΣΠΑ και το ποσό αυτό να καταβληθεί και στους επαγγελματίες των έξι επιστημονικών κλάδων, στην Ελλάδα υπάρχει η «περίεργη διαμεσολάβηση των κέντρων κατάρτισης». Κατά τον ίδιο, ο δημόσιος προϋπολογισμός επιβαρύνεται κατά 50 εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που «οι επαγγελματίες αντί για 800 ευρώ παίρνουν 600 και 470 ευρώ πηγαίνουν στα κέντρα κατάρτισης».

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει συνολικά λιγότερα από το δημόσιο ταμείο, επιλέγει να δώσει περισσότερα χρήματα, να πάρουν λιγότερα οι επαγγελματίες και να πάρουν 80 εκατομμύρια τα κέντρα κατάρτισης μέσα από διαδικασία fake μαθημάτων κατάρτισης», σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό που προανήγγειλε πως θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή μετά το Πάσχα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM