Η Ε.Ε. προειδοποιεί: Μη χρησιμοποιείτε τον κορωνοϊό για να υπονομεύσετε τη δημοκρατία

Η Ε.Ε. προειδοποιεί: Μη χρησιμοποιείτε τον κορωνοϊό για να υπονομεύσετε τη δημοκρατία Facebook Twitter
Η Ε.Ε. προειδοποιεί: Μη χρησιμοποιείτε τον κορωνοϊό για να υπονομεύσετε τη δημοκρατία (Eurokinissi)
1

Προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες να μη χρησιμοποιούν τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού για να υπονομεύσουν τον θεσμό της δημοκρατίας, απηύθυναν οι Βρυξέλλες.

«Είναι πρωτεύουσας σημασίας τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊού να μη γίνουν εφαλτήριο για την υπονόμευση των θεμελιωδών μας αρχών και αξιών» είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Τύπου» πρόσθεσε.

Επισήμανε, δε, ότι τα έκτακτα μέτρα «πρέπει να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα και αυστηρά μέτρα πρόληψης – δεν πρέπει να διαρκέσουν επ' αόριστον».

Αφορμή γι' αυτή την κίνηση από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτέλεσε η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η ουγγρική κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας συμφώνησε να παραχωρήσει στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν το δικαίωμα να αποφασίζει για τα μέτρα με διάταγμα, χωρίς να περιλαμβάνεται χρονικός περιορισμός στον νέο νόμο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Ουγγαρίας, Ζόλταν Κόβακς, έσπευσε να απαντήσει στην πρόεδρο της Κομισιόν μέσω Twitter: «Συμφωνούμε απόλυτα. Γι' αυτόν τον λόγο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουγγαρία και η λήψη ακραίων μέτρων είναι σύμφωνες με τις Συνθήκες και το Ουγγρικό Σύνταγμα και στοχεύουν αποκλειστικά στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Στηρίζουν τις αξίες της Ε.Ε., το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου».

Με πληροφορίες του Guardian/BBC 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια