Το βίντεο με τη χειρονομία Μουτζούρη που εξόργισε την κυβέρνηση: «Δεν έχουμε να πούμε κάτι μαζί του»

Το βίντεο με τη χειρονομία Μουτζούρη που εξόργισε την κυβέρνηση: «Δεν έχουμε να πούμε κάτι μαζί του» Facebook Twitter
Κυβερνητικά στελέχη για Μουτζούρη: «Δεν έχουμε να πούμε κάτι μαζί του»
4

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, που καταγράφει συνομιλία του Κώστα Μουτζούρη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση κυβερνητικών στελεχών και έθεσε τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου εκτός της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις αντιδράσεις στα νησιά σχετικά με το μεταναστευτικό.

Το βίντεο καταγράφει τηλεφωνική συνομιλία που έχει ο κ. Μουτζούρης με τον κ. Γεραπετρίτη (σ.σ όπως μετέδωσε το πρωί ο ΣΚΑΪ), κατά την οποία ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων στον συνομιλητή του: «Διαβάζω στα site ότι ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τον Μουτζούρη. Κι εγώ μπορώ να σου πω "να κι αν είναι θυμωμένος" και τι έγινε», χειρονομώντας ταυτόχρονα. 

 

«Δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον Μουτζούρη»

Μετά τη κυκλοφορία του βίντεο, κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαία συμπεριφορά και έθεσαν ουσιαστικά τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου εκτός του κάδρου της συνάντησης των αυτοδιοικητικών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης», ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συνάντηση στο Μαξίμου ορίστηκε σε μια προσπάθεια εκτόνωσης των αντιδράσεων στα νησιά για την κατασκευή κλειστών δομών. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε το βράδυ της Τετάρτης για μερική απόσυρση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη, στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν στα νησιά.

Μουτζούρης: Μια ιδιωτική συνομιλία ήταν

Με ανάρτηση στο Facebook, το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Μουτζούρης έκανε λόγο για ιδιωτική συνομιλία.

«Δύσκολη ημέρα χθες. Σήμερα: σύνεση, ενότητα, λογική, μετρημένες κινήσεις, ευνομία! Όλοι μαζί! Μια ιδιωτική τηλεφωνική συνομιλία ήταν! Όλοι έχουν τέτοιο δικαίωμα!», έγραψε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην ανάρτησή του.

Το πρωί, ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε όσα είχαν διαρρεύσει νωρίτερα από κυβερνητικές πηγές, διαμηνύοντας πως ο κ. Μουτζούρης δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Οι άριστοι δεν μας προέκυψαν προσφάτως στην πολιτική ζωή και στο αφήγημα του Σύριζα, αλλά υπήρχαν πάντοτε.Η αυθεντία σε έναν τομέα δεν συνεπάγεται αριστεία και σε άλλους τομείς, πολύ περισσότερο σε ήθη και πνευματικές αξίες.Και αυτό γιατί οι σύγχρονες επιστήμες αναπτύσσουν επιμελώς την ευφυΐα σε έναν κλάδο, αλλά όχι την ιδιοφυΐα, βλέπε Αριστοτέλης, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Γαλιλαίος ή Αινστάιν.Με άλλα λόγια, δεν σημαίνει ότι ένας διδάκτορας της ιατρικής γνωρίζει αρχαία ή ξέρει καλή ορθογραφία. Το ίδιο και ένας πρύτανης δε σημαίνει απαραίτητα ότι κατέχει πολιτικές επιστήμες ή κανόνες συμπεριφοράς.
Τα κυβενητικα στελεχη μοκο ..ας μη μιλανε εξ ονοματος μας.Ας κοιταξουν να μαζεψουν το χαλι που παραλαβανε απο την οπενμπορντεραδικη κυβερνηση του Συριζα κ το διαιωνιζουν.Ας σταματησουν τις ανοησιες περι ρατσισμου Επι Συριζα ηρωες επι ΝΔ ρατσιστες?Μωρε τι μας λετε ωρε κλεφτοπουλα?Ασεμνη κ αστοχη η χειρονομια Μουτζουρη αλλα ολοι εδω στο νησι λενε το ιδιο.Στα...μας αν ο οι πολιτικοι αριστεροι κ δεξιοι ειναι οργισμενοι.Δεν τους ψηφισαμε για να ειναι οργισμενοι αλλα για να κανουν δουλεια.