Μέλη της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

 

Την Τρίτη, το κλιμάκιο της προανακριτικής επιτροπής περίμενε για περίπου τρεις ώρες τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη», ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να εξεταστεί χωρίς μέσα που να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του. Έπειτα από αυτό, διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, αλλά δεν κατέστη δυνατή η εκτέλεση του εντάλματος.

 

Εάν ούτε αύριο εκτελεστεί το ένταλμα για τη βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη» και αν υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση», τότε η επιτροπή την Πέμπτη θα ρίξει στο τραπέζι την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες, σύμφωνα με πηγές της επιτροπής που επικαλείται το ΑΠΕ.

 

Για το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της επιτροπής με θέμα την εξέταση μαρτύρων, πιθανότατα του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Όμως, πριν από αυτό θα τεθεί το ζήτημα της άρσης προστασίας για τους δύο μάρτυρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr