Βορίδης για τη βασιλόπιτα 12.000€: Ανακαλώ - Θα πληρώσω με την αποζημίωση που πήρα από τον Καμμένο

Βορίδης για τη βασιλόπιτα 12.000€: Ανακαλώ - Θα πληρώσω με την αποζημίωση που πήρα από τον Καμμένο Facebook Twitter
10

Μετά τις αντιδράσεις για το κονδύλι 12.000 ευρώ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο υπουργός Μάκης Βορίδης προανήγγειλε πως θα ανακαλέσει την απόφαση και θα καλύψει την εκδήλωση με δικά του έξοδα. 

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, βρέθηκε απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ζαχαριάδη, που τον εγκάλεσε για το ύψος του ποσού. «Είναι ένα κονδύλι που υπάρχει, δεν το κατασκεύασα», απάντησε ο κ. Βορίδης προαναγγέλοντας πως θα ανακαλέσει την απόφαση. 

«Και επειδή δεν είμαι πλούσιος για να μπορώ να τα βγάλω εύκολα (σ.σ τα χρήματα), θυμάστε μια ωραία αποζημίωση που μου είχε δώσει ο κ. Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας; Από τα 40.000 ευρώ της εκδήλωσης θα πληρώσω», κατέληξε. «Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο δημόσιο χρήμα», ήταν το σχόλιο του κ. Ζαχαριάδη. 

Η σχετική απόφαση είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Ιανουαρίου και, χθες, η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Απίστευτα πράγματα. Πέρσυ στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ! [...] Το επιτελικό κράτος εν δράσει!»

Βορίδης για τη βασιλόπιτα 12.000€: Ανακαλώ - Θα πληρώσω με την αποζημίωση που πήρα από τον Καμμένο Facebook Twitter

Κύκλοι του υπουργείου έκαναν χθες λόγο για «ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών» του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την πρώην υφυπουργό ότι συγκρίνει «την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της» με την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας για τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα

 
Πολιτική
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Έχει εκτεθεί πολύ ο Βορίδης μαυτό (όχι πως αυτό περιμέναμε για να πέσει στα ματιά μας, ποτέ δεν ήταν ψηλά). Δεν τον νοιάζει όμως κιόλας, παραμένει κυνικός, ΔΕΝ ζήτησε συγγνώμη και ο μόνος λόγος που θα τα πληρώσει εκείνος είναι επειδή εκείνη η Βουλευτής του Σύριζα το βρήκε και το δημοσιοποίησε προκαλώντας αντιδράσεις. Φανταστείτε τι πάρτυ γινόταν παλιά που δεν υπήρχε και το Διαύγεια. Καμία δυνατότητα να ξέρουν οι πολίτες με ένα κλικ που ξοδεύεται τι. Και πάλι κάποιοι δεν το φοβούνται...Η δικαιολόγηση απέναντι στη Βουλευτή του Σύριζα ήταν γελοία και δείχνει ότι εκείνη είχε δίκιο και δεν γίνεται να διαφωνήσουμε μαζί της. Πράγματι μια βασιλόπιτα την βρίσκεις με 30 ευρώ και για να ξόδεψε μόνο τόσο προφανώς πήρε μόνο μία για εκείνη, την γραμματέα της και τους συμβούλους της (το υπουργικό γραφείο δηλαδή). Δικαιολόγησε λοιπόν τα 12.000 με το ότι αυτός σκέφτηκε τους υπόλοιπους 750 υπαλλήλους και πήρε για εκείνους (το λεει και στον τίτλο της Απόφασης). Λοιπόν δύο τινά ισχύουν: είτε αγόρασε από μία ολόκληρη πίτα για ΚΑΘΕ υπάλληλο ξεχωριστά είτε μιλάμε για τρελή υπερτιμολόγηση ώστε να ξεκινήσει καλά την χρονιά του κανένας γνωστός του ζαχαροπλάστης. Μάλλον το 2ο. Σόρρυ Βορίδη αλλά αγοράζοντας πίτες για να φάει και απο ενα κομμάτι ο κάθε υπάλληλος, πάνω από 2.500 με 3.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να κόστιζαν. Τα υπόλοιπα 9 χιλιάρικα τι ήταν, τα....μεταφορικά και το πουρμπουάρ;Αστείο το όλο θέμα αλλά και συνάμα σοβαρό, τόσο που για λόγους ηθικής θα έπρεπε να πει την γνώμη του και ο Πρωθυπουργός ή και να τον παραιτήσει, μιλάμε για προκλητική σπατάλι δίχως ίχνος μεταμέλειας. Δεν θα το κάνει όμως διότι η αρχική αντίδραση προέρχεται από γυναίκα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και έτσι θα ήταν σαν να εδινε δίκιο στις κατηγορίες της, απαράδεκτο για "άριστο".
Κοινώς, όπως είχα πει σε προηγούμενο σχόλιό μου αυτή είναι η τακτική της νέας κυβέρνησης. Κάνει ό,τι κάνει κι αν γίνει γνωστό ανακαλεί και το παίζει και υπεράνω. Ωραία κανονικότητα απολαμβάνουμε. Ο κ.Μητσοτάκης κάποια δήλωση, κάποια καθαίρεση, κάποια αντίδραση έστω;
Πάλι καλά. Μετά το "βρισίδι", συνήλθε η Αντουανέτα.Αν επαναληφθούν όμως παρόμοια, στις μέρες μας η γκιλοτίνα έχει σωστά αντικατασταθεί, αντί Βουλής σε κατ' οίκον διαμονή με παντλόφλες και τσαγάκι... Γιατί η γελοιότητα περισσεύει. Τώρα τσακώνονται για την βασιλόπιτα σε εκπομπή, ο γνωστός κ. Θεοχαρόπουλος vs βουλευτού ΝΔ κας Αραμπατζή, που κατηγορεί ότι και η κ. Κουντουρά τα ίδια έκανε επί ΣΥΡΙΖΑ.Ο κόσμος καίγεται και μας απασχολούν με την βασιλόπιτα !
Εντελώς υποκριτική και λαϊκίστικη ενέργεια του αχαρακτήριστου Βορίδη, αφού δεν έχει ζητήσει συγγνώμη ούτε καν έχει παραδεχτεί, έστω και με μισόλογα, ότι υπήρχε το παραμικρό μεμπτό στη φιέστα της πίτας.
Αχαρακτήριστος είναι και ο κ.Πρωθυπουργός που δεν ελαβε καμία θέση πάνω στο θέμα, αντιθέτως συνεχώς τοποθετείται για τα τσιγάρα και τούς αντικαπνιστικούς νόμους, λές και είναι αυτό το μείζον πρόβλημα της Χώρας.
Το παράνομο κάπνισμα είναι τόσο μείζον πρόβλημα της χώρας όσο και καρκίνος. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να θεωρεί τον καρκίνο έλασσον πρόβλημα. Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός θα έπρεπε όντως να εκφράσει (και γιατί όχι έμπρακτα) την αποδοκιμασία του.
Εμένα γιατί μου φαντάζει ως επαρκής λόγος παραίτησης;Α, διότι επί Αμίλητου το ίδιο υπουργείο είχε συστήσει άπειρες ΑΕ για να κουμπώνει κόσμο (Αγρογή, Δήμητρα κτλ). Τα κτήρια μίας εξ αυτών κατέληξαν να είναι κατάληψη, η οποία πολύ πρόσφατα έσπασε (Μπουμπουλίνας αρ. 42). Ζωντανή απόδειξη ότι ο παραλογισμός ακολουθείται από παραλογισμό.
Ας τους ενημερώσει κάποιος μπας και προσγειωθούν κομματάκι, ότι αν αποφασίσουν και τα 18 υπουργεία του Ελληνικού Κράτους να κάνουν τελετή κοπής βασιλόπιτας, χωρίς να υπολογίζουμε την αξία των "φλουριών" και των επί μέρους εξόδων/επιβαρύνσεων, οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν χοντρικά με πάνω από 220.000,00 ευρά.Let that sink in...
Άρα ο κύριος υπουργός έχει καβάτζα για τις βασιλόπιτες των δύο επόμενων ετών ακόμη.Τώρα βέβαια άλλοι στη θέση του έχουν δηλώσει εκ των προτέρων ότι τις αποζημιώσεις που τους καταβάλλονται για αντίστοιχους λόγους, θα τις διαθέτουν για κοινωφελείς σκοπούς, αλλά ας είναι.Και η εξέλιξη δεν αναιρεί την αρχική πρόθεση για ακόμη μια φιέστα - κέρασμα των φορολογούμενων.