Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την απαλλαγή του Δήμου Σαλαμίνας από χρέος ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ. 

 

Η ανακοίνωση έγινε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την πρόεδρο της Τιμητικής Κοσμητείας του φορέα «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

 

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, η Σαλαμίνα απαλλάσσεται από την επιτήρηση και, σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αρνήθηκε να χαρακτηρίσει «δώρο» τη σχετική απόφαση, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την υπαγωγή του δήμου στο πρόγραμμα επιχορήγησης των ΟΤΑ, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών. Κατά τον ίδιο, η ρύθμιση γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που θα ενταχθούν και άλλοι δήμοι, για τους οποίους γίνεται επίσης προγραμματισμός έργων.

 

Παράλληλα προαναγγέλθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου νοσηλευτικού κέντρου και η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη τόνισε πως θα αναλάβει με έξοδα του ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» να εκσυγχρονίσει το Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στο νησί.