«Οργή» Τσαβούσογλου για την απέλαση του Λίβυου πρέσβη: Ανώριμη και εξωφρενική κίνηση

«Οργή» Τσαβούσογλου για την απέλαση του Λίβυου πρέσβη: Ανώριμη και εξωφρενική κίνηση Facebook Twitter
4

Την έντονη αντίθεσή της στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα, εξέφρασε η Τουρκία διά στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λίγες ώρες μετά την σχετική ανακοίνωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Τούρκος ομόλογός του ανεβάζει τους τόνους σχολιάζοντας πως η επίμαχη διμερής συμφωνία είναι νόμιμη, «απλά όταν τη ζητάτε με απειλές η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι».

«Όποιος ήθελε να ενημερωθεί για τη συμφωνία θα έπρεπε να την πάρει από μας, καθώς είναι μια νόμιμη συμφωνία. Μπορούμε να συνάψουμε διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες στην ανατολική Μεσόγειο, με την εξαίρεση των Ελληνοκυπρίων. Η συμφωνία δεν είναι μυστική, δεν είναι κρυφή. Όμως όταν τη ζητάτε τηλεφωνικά και με απειλές, τότε η Λιβύη δεν θα σκύψει το κεφάλι».

«Η απέλαση ενός πρέσβη απλά και μόνο λόγω της συμφωνίας που υπεγράφη δεν είναι ώριμη συμπεριφορά στη διπλωματία. Είναι εξωφρενικό», είπε ο κ. Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μητσοτάκης: Η συμφωνία θα καταρρεύσει

Το μεσημέρι, ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει. «Τα κείμενα που επικαλείται η Τουρκία δεν θα κυρωθούν. Και οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. Μπορεί χτες στην τουρκική βουλή να ενέκριναν ένα χαρτί που έγραψαν μόνοι τους, αλλά δεν το αναγνωρίζει κανείς και θα καταρρεύσει. Δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος με νομιμοποίηση για να το επικυρώσει στη Λιβύη».

Πολιτική
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Λεονταρισμοί, ψευτοπαλληκαριές και θεατρινισμοί από μια χώρα - προτεκτοράτο.Απελάσαμε τον λίβυο πρέσβη, αλλά με τον ερντογαν "οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης". Και φυσικά - πέρα από μεγαλόστομες φανφάρες στην χώρα των φανφαρόνων - δεν κάναμε ΤΙΠΟΤΑ εναντίον της Τουρκίας.Γιατί απελάσαμε τον λίβυο πρέσβη; Στο κάτω κάτω, το δικό του κράτος απλά υπέγραψε μια συμφωνία που η ΤΟΥΡΚΙΑ συνέταξε, η ΤΟΥΡΚΙΑ πρότεινε, η ΤΟΥΡΚΙΑ προώθησε. Η συμφωνία για την οποία σκίζουμε τα καλσόν μας είναι δημιούργημα της Λιβύης; Μόνο η Λιβύη την υπέγραψε; Γιατί για τον έτερο συμβαλλόμενο - που είναι και ο εμπνευστής της συμφωνίας - σφυρίζουμε αδιάφορα, κάνοντας απλά "σκληρές" δηλώσεις για τους ιθαγενείς εσωτερικού;Αφού ρε ρεζίληδες ραγιάδες είσαστε πιόνια και δούλοι. Τι τις θέλετε τις φανφάρες;Τι πετύχατε με τις φανφάρες σας;Δώσατε αφορμή στον τσαβούσογλου να βγει και να παραστήσει τον προστάτη της Λιβύης. Κάτι που η Τουρκία επιδιώκει εδώ και πολύ καιρό (να γίνει ηγέτης του ισλαμικού τόξου).
Τους μουσουλμανους τους ρωτησε η Τουρκια γιατι εγω τελευταια φορα που θυμαμαι ειχαν ξεσηκωθει με τα μπουνια εναντια στα αφεντικα-οθωμανους.
Προφανώς ήταν ωριμότατη η κίνηση της Τουρκίας. Προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα μόνο και μόνο με ένα τζούφιο έγγραφο. Και ισχυροποιείται εντός Λιβύης, όπως ακριβως επιθυμούσε.