Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης μετά το σάλο για το ψεύτικο βιογραφικό

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης μετά το σάλο για το ψεύτικο βιογραφικό Facebook Twitter
17

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα ψεύτικα στοιχεία στο βιογραφικό του.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Στη δήλωση παραίτησής του, o κ. Διαματάρης αναφέρει: «Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

«Απύθμενο θράσος»


Χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης είχε κάνει λόγο για «απύθμενο θράσος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνοντας αιχμές - μετά το μεταπτυχιακό στο Columbia - και για το πρώτο πτυχία του υφυπουργού.

«Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει ως φαίνεται ούτε πτυχίο του κυρίου Διαματάρη αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του. Αυτό που σίγουρα υπάρχει τελικά είναι ο σύμβουλός του που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου», ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης σε σχόλιό του στο Facebook. «Όπως και το απύθμενο θράσος του κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του», πρόσθεσε.

Πολιτική
17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM
Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Είναι θρασύς πάντως ο απόφοιτος του τίποτα. Αντί να ζητήσει συγνώμη, βγαίνει και από πάνω και μιλάει για προσωπικές επιθέσεις που υπονομεύουν το έργο του. Κατά τα άλλα η καθαρίστρια έφαγε 8 χρόνια για το πλαστό απολυτήριο δημοτικού.
Όλοι σχεδόν έχουμε καταδικάσει τον συγκεκριμμένο κύριο, για την προσωπική του έλλειψη σοβαρότητας και αξιοπιστίας.Ωστόσο, ας μην συγκρίνουμε ανόμια πράγματα, όταν είμαστε φορτισμένοι και θέλουμε να εκτονωθούμε.Καμία σχέση θεσμικά αλλά και από άποψη βαρύτητας, της πολιτικής υπόθεσης Διαμαντάρη με αυτή της καθαρίστριας, που την κατανοούμε και "δικαιολογούμε" την τυπική ποινική παραβατικότητά της.
Ορθώς παραιτήθηκε και άργησε πολύ, ο κ. πρωθυπουργός έπρεπε από την πρώτη ώρα να έχει ζητήσει την παραίτησή σου και ο κ. Πέτσας δε θα έπρεπε να εξευτελίζεται δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα. Πέραν των παραπάνω, μία θλιβερή παράμετρος (κατ' εμέ) είναι και η εξής: οι έχοντες ζήσει στην Εσπερία ενίοτε αντιμετωπίζονται ως κάποιοι ''ανώτεροι'' και καλύτεροι έναντι των γηγενών που έχουμε ζήσει μία ζωή εδώ. Αλλά όπως φαίνεται, η Εσπερία δεν είναι πανάκεια και Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλους.
Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να διακρίνω θετικά στοιχεία στη διαχείριση του ζητήματος.-Πρώτα δεν είχε μεταπτυχιακό, τον κράτησαν-Μετά πρόβλημα με το πτυχίο, τον κράτησαν-Μετά ήταν CEO σε δύο επιχειρήσεις μετά και την υπουργοποίησή του, σε αντίθεση με συνταγματική επιταγή, τον κράτησαν-Μετά προσέλαβε ως σύμβουλο κάποιον υπό κακουργηματική δίωξη.Ενδιάμεσα μας είπαν ότι το θέμα έχει κλείσει.Και μετά τον έδιωξαν.Και όλα αυτά εν μέσω των διορισμών διοικητών νοσοκομείων, με τον παππού, τους επιτυχημένους πολιτευτές, τον λαδέμπορο και τον προπονητή Εδεσσαϊκού.Οι πολίτες απαιτούν πλέον καλύτερες, αξιοκρατικές επιλογές και άμεσες αντιδράσεις.Το τι έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε Καρανίκας δεν μπορούν να αποτελούν μέτρο σύγκρισης και δικαιολογία - επωδό. Η ΝΔ ήρθε υποσχόμενη την αριστεία παντού, όχι κάτι λίγο καλύτερο από τους προηγούμενους.Ο πήχης τέθηκε πολύ πολύ ψηλά από τον κύριο Μητσοτάκη, μένει τώρα να μας δείξει ότι το κόμμα του
"Το τι έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε Καρανίκας δεν μπορούν να αποτελούν μέτρο σύγκρισης και δικαιολογία - επωδό. Η ΝΔ ήρθε υποσχόμενη την αριστεία παντού, όχι κάτι λίγο καλύτερο από τους προηγούμενους. Πηγή: www.lifo.gr"Παρεπιπτόντως μια "εχθρική προς την αριστεία" κυβέρνηση είχε πολλούς πανεπιστημιακούς καθηγητές υπουργούς ενώ μια "φιλική προς την αριστεία" κυβέρνηση έχει κάμποσους περίεργους (Υπενθυμίζω ότι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ που τοποθετήθηκε χωρίς να διαθέτει τους απαραίτητους τίτλους σπουδών ενώ αναζητείται στα έγκατα της αφάνειας ο σύμβουλος ο επί θεμάτων Νοτίου Αμερικής - πρώην δημοσιογράφος).
Καλά, και ο Βαρουφάκης καθηγητής πανεπιστημίου ήταν. Και ο Γαβρογλου που άκουγε αριστεία και αφριζε πανεπιστημιακός ήταν. Το ζήτημα δεν είναι αν η κυβέρνηση του Μητσοτάκη τα πάει καλύτερα από αυτή του Τσίπρα, αυτό είναι προφανές. Το πρόβλημα είναι ότι το "λίγο καλύτερο" δεν αρκεί διότι εξελέγει με την υπόσχεση να τα πάει πολύ καλύτερα.
Ως τώρα η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιδρά διορθωτικά σε λάθη ή παραφωνίες, ακούγοντας όχι την αντιπολίτευση ντε και καλά (ποια αντιπολίτευση έτσι κι αλλιώς), αλλά τις φωνές διαμαρτυρίας ή δυσφορίας του κόσμου. Έτσι κάνει μία σοβαρή κυβέρνηση. Μας φαίνεται περίεργο γιατί συνηθίσαμε από τους Συριζαίους που δεν έδιωχναν κανέναν, που δεν παραιτούνταν κανένας, μια καφρίλα σε όλο της το μεγαλείο. Ε αυτό δεν θα ξαναγίνει. ==
Δεν υπάρχει χώρα χωρίς νεποτισμό , διαπλοκή και διαφθορά. Υπάρχουν όμως χώρες που αυτά τιμωρούνται οταν έρθουν στο φως. Ίσα ίσα που ο πολλαπλασιασμός τέτοιων περιστατικών "παραιτήσεων" θα κάνει τους διάφορους επιτήδειους να σκεφτούν διπλά στο μέλλον πριν κάνουν τη κουτσουκελα τους.
Ο Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ότι στην κυβέρνηση δεν θα συμμετείχε κανένα μέλος της οικογένειάς του.Ωραίος και πρωτότυπος ελιγμός, ώστε να μην έχει δέσμευση να διορίζει ανεξέλεγκτα - όπως αποδεικνύεται -, όλους τους άλλους του προσωπικού περίγυρου του ίδιου και των υπουργών του !Ως γνωστόν, ο κ. Βορίδης δήλωσε "ποιους θέλατε να διορίσουμε, τους "ξένους ; " (αναφερόταν στους διοικητές νοσοκομείων με "πατρικά" συναισθήματα).Να θυμίσω - όλως τυχαίως...- στον κ. Βορίδη, ότι υπάρχουν και οι άριστοι αντί των στρατηγών-περιφερόμενων μικροκομματαρχών, για να τους εμπιστευθούμε την υγεία μας ! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει !.
«Ο Μητσοτάκης είχε δεσμευθεί προεκλογικά, ότι στην κυβέρνηση δεν θα συμμετείχε κανένα μέλος της οικογένειάς του»ΚΙ ΑΛΛΑ μέλη της οικογένειας στον δημόσιο βίο; ΠΟΣΑ μέλη πια;;
Είναι ωραίο πράγμα να λειτουργεί η δημοκρατία πάντως. Αυτό είναι που λέγανε και στο χωριό μου checks and balances.Εγώ δεν στενοχωριέμαι όταν κάποιος πιάνεται για κάτι και έχει επιπτώσεις. Στενοχωριέμαι όταν με το που πας να πιάσεις κάποιον εμφανίζονται "αλληλέγγυοι" και "δικαιωματιστές" για να μην υπάρξουν επιπτώσεις.
Τελείωσε ο προηγούμενος θίασος και πέσαμε στις αγκάλες του νέου.Όλα αυτά θυμίζουν βιωματική εμπειρία της φάρμας των ζώων.Είμαστε δυνατοί, και εις κατώτερα.