Ανήμερα της 21ης Απριλίου η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δημοσιεύει δημοσκόπηση της  Metron Analysis, σύμφωνα με την οποία 1 στους 3 Έλληνες δηλώνει ότι ζούσε καλύτερα στην περίοδο της Χούντας.  

 

Στη διατύπωση «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα απ' ότι σήμερα», το 30% των ερωτηθέντων συμφώνησε, το 63% διαφώνησε και το 7% απάντησε «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ».

 

Στα υπόλοιπα, πιο «συνήθη» ερωτήματα, καταγράφεται προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής: Η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 3,8%. Ένα μεγάλο ποσοστό πάντως και συγκεκριμένα το  21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.

 

Η Ν.Δ. προηγείται και στην παράσταση νίκης με 48% έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ και καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς. Υπάρχει πάντως και ένα 38% που εκτιμά ότι κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

 

Παράλληλα το 97% των ερωτηθέντων ζητά να καταλογιστούν ευθύνες για τα χρέη των κομμάτων.

 

Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.

 

Σχεδόν 7 στους 10 εκτιμούν ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα πριν από ένα χρόνο και ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.