ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Γκάλοπ-σοκ στην Ελευθεροτυπία ανήμερα της επετείου των ερπυστριών

Γκάλοπ-σοκ στην Ελευθεροτυπία ανήμερα της επετείου των ερπυστριών Facebook Twitter
23

Ανήμερα της 21ης Απριλίου η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δημοσιεύει δημοσκόπηση της  Metron Analysis, σύμφωνα με την οποία 1 στους 3 Έλληνες δηλώνει ότι ζούσε καλύτερα στην περίοδο της Χούντας.  

Στη διατύπωση «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα απ' ότι σήμερα», το 30% των ερωτηθέντων συμφώνησε, το 63% διαφώνησε και το 7% απάντησε «δεν γνωρίζω-δεν απαντώ».

Στα υπόλοιπα, πιο «συνήθη» ερωτήματα, καταγράφεται προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής: Η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,1%, η Χρυσή Αυγή 7,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, η ΔΗΜΑΡ 3,9% και το ΚΚΕ 3,8%. Ένα μεγάλο ποσοστό πάντως και συγκεκριμένα το  21,1% είτε δεν έχουν αποφασίσει ακόμα είτε δηλώνουν πως θα απέχουν.

Η Ν.Δ. προηγείται και στην παράσταση νίκης με 48% έναντι 39% του ΣΥΡΙΖΑ και καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς. Υπάρχει πάντως και ένα 38% που εκτιμά ότι κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Παράλληλα το 97% των ερωτηθέντων ζητά να καταλογιστούν ευθύνες για τα χρέη των κομμάτων.

Το 38% πάντως των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση.

Σχεδόν 7 στους 10 εκτιμούν ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα πριν από ένα χρόνο και ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

23

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM