Παραιτήθηκε τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες,από το Δήμο Αθηναίων η Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία με τη συμμετοχή της στο πάνελ του Γιώργου Λιάγκα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σχολιάζοντας την σεξουαλική επίθεση σε φοιτήτρια.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πριν από λίγο έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Μπακογιάννη. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έγινε αποδεκτή η παραίτησή της από τον Δήμαρχο Αθηναίων. Το LiFO.gr έχει επικοινωνήσει με το Δήμο Αθηναίων και αναμένει τοποθέτηση σχετικά με την είδηση της παραίτησης.

 

Η παραίτηση έρχεται μετά τις αντιδράσεις για τα σεξιστικά σχόλια που έγιναν στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα - όπου συμμετείχε - εναντίον  φοιτήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Η απαράδεκτη συμπεριφορά όλου του πάνελ έχει οδηγήσει σε παρέμβαση του ΕΣΡ αλλά και κύμα οργής εναντίον του παρουσιαστή και του πάνελ.

 

Χθες, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Παύλος Γερουλάνος ζήτησε με ανάρτησή του στο Facebook την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη, έπειτα από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και τη διακωμώδηση ασέλγειας σε φοιτήτρια του ΑΠΘ, στην οποία η πρόεδρος του ΔΣ της Τεχνόπολης συμμετείχε.

 

«Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κα Γκαγκάκη, προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους».

 

Τα πράγματα είναι απλά: Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία» έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr