Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την κατάργηση 38 νέων τμημάτων ΑΕΙ από το υπουργείο Παιδείας.
Από την Βοιωτία, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «εκδικητική πράξη απέναντι στη νέα γενιά και στο μέλλον του τόπου», προσθέτοντας πως η επίμαχη απόφαση «εντάσσεται σε μια στρατηγική να ανοίξουν τον δρόμο στα κολέγια, στην ιδιωτική εκπαίδευση».
«Κάθε ανώτατη σχολή που κλείνει, είναι ευκαιρία στις αντίστοιχες θέσεις της για σπουδές, να τις καταλάβουν ιδιωτικά κολέγια αμφιβόλου ποιότητας σπουδών» προειδοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή είναι η ουσία της ιδεολογικής διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ για την εκπαίδευση»: «Θέλουν να δώσουν έδαφος στα ιδιωτικά κολέγια και ταυτόχρονα θέλουν να μειώσουν τις δαπάνες του Προϋπολογισμού για την παιδεία» είπε, επισημαίνοντας ότι αυτό αφορά και τα τμήματα ΑΕΙ που επρόκειτο να ανοίξουν στην Άμφισσα, τα Ψαχνά, τη Λαμία.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, μίλησε για «φαρσοκωμωδία της σκευωρίας» χαρακτηρίζοντας «αυταρχικό κατήφορο» την αυθαίρετη, κατά τον ίδιο, εξαίρεση του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή.
«Το αδίκημα της δωροδοκίας δεν πρέπει να παραγράφεται, γιατί δεν είναι στα καθήκοντα του υπουργού να δωροδοκείται και θέλουν να μην ψηφιστεί, για να πουν μετά ότι αφού δεν ψήφισε η Βουλή, άρα είναι κατά τα καθήκοντά τους η δωροδοκία, άρα υπάρχει αποσβεστική προθεσμία, άρα παραγραφή», υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορώντας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι επιδιώκουν να παραγράψουν «τα αδικήματα των υπουργών τους σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο, πιθανώς και σε άλλα».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στους πολιτικούς του αντιπάλους, προσπάθεια να πείσουν για «σκευωρία», σχολίασε ότι στην αρχή «σκέφτηκαν πως θα το καταφέρουν στοχοποιώντας εμένα τον ίδιο, όμως το σκέφτηκαν καλύτερα και έβαλαν στον κάδρο τον Δ. Παπαγγελόπουλο με προανακριτική».
Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr
είπε αυτός που μας φέσωσε και τα έκανε μαντάρα σε ότι καταπιάστηκε.
μάνατζερ περίπτερου καλύτερα θα τα πήγαινε από τον διαδηλωτή της γένοβας...
Εκδικητική πράξη είναι επίσης να σπαταλάς πολύτιμους πόρους στην καταστροφή της χώρας, γιατί αυτό γίνεται με το “όλα για όλους” αντί να δημιουργήσεις καλύτερες συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης και παραγωγικές επενδύσεις στην επαρχία παρά τη γνωστή “μπίζνα τσιμέντου” χτίζω πανεπιστήμια - χτίζονται γκαρσονιέρες και η επαρχία ζωντανεύει με την κατασπατάληση οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού..
Είναι κακοί άνθρωποι, όσοι δεν θέλουν να παράγει η χώρα φέϊκ επιστήμονες.
Και επίσης, οι κακοί δεν θέλουν να αποβάλουν όσοι είναι μεν άριστοι σε τεχνικά επαγγέλματα αλλά δεν έχουν "χαρτί" ΑΕΙ, το - τεχνηέντως προβαλλόμενο από τους πολιτικούς για να κερδίσουν ψήφους -,κόμπλεξ κατωτερότητας τάχα, .
Οι λαϊκίζοντες πολιτικοί λοιπόν, δημιούργησαν επιχείρημα για αλίευση ψήφων, "πολεμώντας" ταυτόχρονα τάχα τις "ελίτ" - "ελίτ" εσείς, όλοι πτυχιούχοι ΑΕΙ εμείς.
Και μετά την λήψη του πτυχίου, μπαίνουμε στο facebook και διεκδικούμε κρέμες ή γκόμενους/γκόμενες αντί να δουλεύουμε, περιμένοντας την πρόσληψή μας στο Δημόσιο.
Γιατί παραδόξως, κανείς στον ιδιωτικό τομέα δεν εκτιμάει τα ακαδημαϊκά μας προσόντα σαν πτυχιούχων ΑΕΙ.
Δεν τρέχει τίποτε, εθνικές αυταπάτες...