Στον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη ανατέθηκε ο έλεγχος δύο εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Ειδικότερα, οι εκθέσεις αφορούν στον οικονομικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Προϋπολογισμού για το 2018 καθώς και στη χρήση της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (EEAS). Όπως αναφέρεται, μέσα, από τις συγκεκριμένες γνωμοδοτήσεις, ο κ. Μεϊμαράκης ανέδειξε σημαντικά θέματα τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ατζέντας εξωτερικής πολιτικής.

 

Συγκεκριμένα, στο ζήτημα του οικονομικού ελέγχου, ο Μεϊμαράκης ζήτησε αυξημένο έλεγχο και συστηματική έρευνα όλων των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για μη κυβερνητικές οργανώσεις, κυρίως για όσες δραστηριοποιούνται κάτω από την «ομπρέλα» των Ηνωμένων Εθνών, όπως η πλειονότητα των ΜΚΟ που ασχολούνται με την προσφυγική κρίση.

 

Επιπλέον, στη γνωμοδότηση για τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, η οποία αποτελεί τον διπλωματικό βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπάγεται απευθείας στον Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, ο κ. Μεϊμαράκης εστίασε στην εξάλειψη των ανισοτήτων στις κορυφαίες θέσεις του οργανισμού. Επεδίωξε και συμπεριέλαβε σαφείς δεσμεύσεις ώστε να είναι εφικτό για αντιπροσώπους από νέα αλλά και μικρότερα κράτη μέλη να διαδραματίσουν έναν ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή διπλωματία.

 

Οι γνωμοδοτήσεις θα ψηφιστούν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και στη συνέχεια στην Ολομέλεια του Στρασβούργου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr