Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε στο πλευρό των δέκα κοριτσιών που βημάτισαν με τρόπο που θύμιζε έντονα Monty Python στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

 

Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Νεολαίας στο Facebook, διαχειριστές τονίζουν ότι δεν υπάρχει «καμία προσβολή», από την επιλογή των νέων κοριτσιών που μπήκαν εμβόλιμα και παρήλασαν με τρόπο που παρέπεμπε στο σκετς με το «Υπουργείο Ανόητων Βαδισμάτων», στο Flying Circus των Monty Python. 

 

 

 

«Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης», υπογραμμίζει η Νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με κείμενό τους στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα δέκα κορίτσια που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη δράση έκαναν το πρωί λόγο για «καλλιτεχνική επέμβαση», προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».

 

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook:

 «Δεν υπάρχει καμία προσβολή. Οι στρατιωτικού τύπου παρελάσεις αποτελούν μία αναχρονιστική παράδοση, που πρέπει να καταργηθεί. Στο βαθμό όμως που γίνονται, θα πρέπει να μας θυμίζουν τους αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, για την Ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης».

 

 

 

Αντιδρώντας στο βίντεο, χθες ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, έκανε μία αιχμηρή ανάρτηση σχετικά με την επιλογή των κοριτσιών, κάνοντας λόγο για «γελοία υποκείμενα»:  «Δυστυχώς τη χθεσινή μεγαλειώδη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας, της στιγμάτισε μια μικρή μερίδα γελοίων υποκειμένων χλευάζοντας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων στο έπος του '40 και μάλιστα υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr