Κατηγορηματικά καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, την επιστολή της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίης Νικητοπουλου.

 

Στην επιστολή της, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, εκφράζει την αντίθεση της οργάνωσης στη μεταφορά προσφύγων στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων πως ένας 15χρονος μετανάστης που έχει πολεμήσει δεν έχει ίδια ψυχή με αυτή που έχουν τα «δικά μας παιδιά». Η επιστολή προκάλεσε σάλο αντιδράσεων. 

 

«Καταδικάζουμε τις ακραίες δηλώσεις μέλους της νεολαίας του κόμματος. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις είναι κατακριτέες, δεν εκφράζουν τη ΝΔ, άλλα αποτελούν προσωπικές απόψεις της επιστολογράφου. Για το θέμα αυτό έχει επιληφθεί το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της ΟΝΝΕΔ, η οποία έχει και την ευθύνη του θέματος», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Γαϊτάνης.

 

Αποστάσεις από την επιστολή της οργάνωσης Πεντέλης πήρε νωρίτερα σήμερα και η ΟΝΝΕΔ. Σημειώνεται πως η κ. Νικητοπούλου παραιτήθηκε από τη θέση της μετά το σάλο που προκλήθηκε.