«Αυτοί έκλεισαν την κλινική του Ρίου»: Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τον θάνατο καθηγήτριας από καρδιά

«Αυτοί έκλεισαν την κλινική του Ρίου»: Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τον θάνατο καθηγήτριας από καρδιά Facebook Twitter
2

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει στα social media μεταξύ του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με αφορμή τον θάνατο μιας 52χρονης γυναίκας που πέθανε από ανεύρυσμα, κατά την μεταφορά της από την Αρχαία Ολυμπία στα Ιωάννινα. 

Η καθηγήτρια πανεπιστημίου έχασε τη ζωή της κατά τη μεταφορά της με ασθενοφόρο από την Αρχαία Ολυμπία στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τον Παύλο Πολάκη να αναρωτιέται γιατί, με δεδομένη τη διάγνωση ρήξης ανευρύσματος θωρακικής αορτής, δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου του ΕΚΑΒ. «Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο», κατέληγε στη χθεσινή ανάρτησή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

«Αυτοί έκλεισαν την κλινική του Ρίου»: Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τον θάνατο καθηγήτριας από καρδιά Facebook Twitter

Κικίλιας: Ο Ξανθός και ο Πολάκης θα έπρεπε να ντρέπονται

Σήμερα, ο υπουργός Υγείας απάντησε μέσω της δικής του σελίδας στο Facebook στην ανάρτηση του κ. Πολάκη, σχολιάζοντας πως «ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής».

«Γνωρίζουν όμως ότι:

-Οι αεροδιακομιδές γίνονται όταν έχουν εξαντληθεί όλοι οι υπόλοιποι πιθανοί τρόποι διακομιδής.
-Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών.
-Αν και γιατρός, ο κ. Πολάκης αγνοεί σκοπίμως τόσο το συνολικό χρόνο εκτέλεσης της αεροδιακομιδής, όσο και την επιβάρυνση στην κατάσταση του ασθενούς από τις συνθήκες.
ΥΓ: Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας.
Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή», καταλήγει ο κ. Κικίλιας.

«Αυτοί έκλεισαν την κλινική του Ρίου»: Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τον θάνατο καθηγήτριας από καρδιά Facebook Twitter

Πολάκης: Θράσος και άγνοια 

Μετά την αντίδραση του κ. Κικίλια, ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε να απαντήσει εκ νέου στον υπουργό, ανεβάζοντας τους τόνους: «Χθες προσπάθησα να είμαι ευγενικός, σήμερα λόγω του θράσους και της άγνοιας που επιδεικνύει ο κύριος Κικιλιας δεν θα είμαι», σχολίασε, επιμένοντας πως ο συντομότερος τρόπος διακομιδής ήταν αυτός με το ελικόπτερο από τη βάση του Ακτίου που κατά τον ίδιο «δεν ήταν σε άλλο περιστατικό». «Να σας ενημερώσω επίσης ότι το ελικόπτερο δεν πετάει στα 15.000 πόδια για να υπάρχουν αιμοδυναμικά προβλήματα στο συγκεκριμένο περιστατικό από τις μεταβολές των πιέσεων κατά την πτήση, αλλά πολύ χαμηλότερα», προσθέτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός. Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Πολάκης επανήλθε, εξαπολύοντας αυτή τη φορά επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που, κατά τον ίδιο, δεν μετέδωσαν την απάντησή του στον Βασίλη Κικίλια.

«Αυτοί έκλεισαν την κλινική του Ρίου»: Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τον θάνατο καθηγήτριας από καρδιά Facebook Twitter
«Αυτοί έκλεισαν την κλινική του Ρίου»: Κόντρα Κικίλια - Πολάκη για τον θάνατο καθηγήτριας από καρδιά Facebook Twitter
Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Παρακολουθούμε κυρίες και κύριοι συμπολίτες, ένα ακόμη επεισόδιο μικροπολιτικής.Αμφότερα τα κόμματα που εκπροσωπούν οι κ.κ. Κικίλιας και Πολάκης, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.Αυτό είναι το μείζον,και είχε σαν συνέπεια την κατάσταση στην Υγεία, στην Εθνική Άμυνα κλπ.Ας σοβαρευτούν λοιπόν. Ας δείξουν ότι ωρίμασαν πολιτικά από την κρίση και ότι ξεπέρασαν το επίπεδο των κοκορομαχιών (κατά συνέπεια, να απομονώσουν τους "κόκορες").