Ότι «δεν υπάρχουν συζητήσεις – ταμπού» για το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε η Ρένα Δούρου υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός ριζικού προγραμματικού μετασχηματισμού του κόμματος.

 

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στο News247 είπε ότι «το καθοριστικό είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημείο αναφοράς στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι και η εκλογή του προέδρου πρέπει να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια με τρόπο που θα καθορίσουμε συλλογικά όπως πάντα. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις – ταμπού και αν χρειαστεί, και το θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση θα συζητηθεί ανοικτά, οργανωμένα και δημοκρατικά».

 

Για την επόμενη ημέρα για το κόμμα η κα Δούρου σημείωσε πως «το στοίχημα του νέου ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κοινωνία και δεν είναι υπόθεση εσωτερικών διεργασιών. Η διεύρυνση της απήχησής του με όρους μαζικότητας και συμμετοχικότητας είναι η κρίσιμη προϋπόθεση για τη μετεξέλιξη αυτή».

 

Όσο για το αν σκοπεύει η ίδια να διεκδικήσει τη θέση του Γραμματέα ή της πολιτικής Γραμματείας απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν υπήρξε κόμμα διεκδίκησης αξιωμάτων ή θέσεων, κόμμα δελφίνων ή κληρονόμων» και πως «προσωπικές στρατηγικές και θεσιθηρία δεν χωρούν στη συλλογική δουλειά ειδικά μάλιστα σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ανταποκριθεί στη διπλή ευθύνη αφενός της δομικής ανασυγκρότησής του και αφετέρου της προάσπισης των επιτευγμάτων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να ακυρώσει η σημερινή κυβέρνηση».