Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιωάννινα σήμερα - Ποιους θα συναντήσει

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιωάννινα σήμερα - Ποιους θα συναντήσει Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίσκεψη στην Ήπειρο πραγματοποιεί σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα είναι η μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων. Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τους περιφερειάρχες Ρόδη Κράτσα και Παναγιώτη Νίκα, οι περιφέρειες των οποίων αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων, ώστε να διαπιστώσουν τις βέλτιστες πρακτικές που θα μπορέσουν να προτείνουν και να ενσωματώσουν οι περιφέρειές τους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στη συνέχεια τη Βίτσα και θα υποστηρίξει το αίτημα για την ένταξη των Ζαγοροχωρίων στον Κατάλογο των Πολιτιστικών Τοπίων της UNESCO. Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό υπολογίζεται τον Φεβρουάριο 2021, να κατατεθεί στην UNESCO ο τελικός φάκελος, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Οργανισμό. 

Ιδιαίτερη σημασία στον πρωτογενή τομέα

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης το αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Βελλά Ιωαννίνων. Το αγρόκτημα παράγει και προσφέρει δωρεάν γαλακτοκομικά προϊόντα σε ιδρύματα της Μητρόπολης και σε πολίτες.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης, η πόλη των Ιωαννίνων, όπου, στις 8:00 το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Μωυσή Ελισάφ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

-Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης στις 10:30.

-Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης και ακολούθως στο Αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Βελλά.

-Παρουσίαση στο χωριό Βίτσα, στις 18:00, της υποψηφιότητας των Ζαγοροχωρίων για την ένταξή τους στον Κατάλογο των Πολιτιστικών Τοπίων της UNESCO.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM