Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιωάννινα σήμερα - Ποιους θα συναντήσει

Επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιωάννινα σήμερα - Ποιους θα συναντήσει Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίσκεψη στην Ήπειρο πραγματοποιεί σήμερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα είναι η μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων. Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τους περιφερειάρχες Ρόδη Κράτσα και Παναγιώτη Νίκα, οι περιφέρειες των οποίων αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων, ώστε να διαπιστώσουν τις βέλτιστες πρακτικές που θα μπορέσουν να προτείνουν και να ενσωματώσουν οι περιφέρειές τους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στη συνέχεια τη Βίτσα και θα υποστηρίξει το αίτημα για την ένταξη των Ζαγοροχωρίων στον Κατάλογο των Πολιτιστικών Τοπίων της UNESCO. Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό υπολογίζεται τον Φεβρουάριο 2021, να κατατεθεί στην UNESCO ο τελικός φάκελος, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Οργανισμό. 

Ιδιαίτερη σημασία στον πρωτογενή τομέα

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης το αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Βελλά Ιωαννίνων. Το αγρόκτημα παράγει και προσφέρει δωρεάν γαλακτοκομικά προϊόντα σε ιδρύματα της Μητρόπολης και σε πολίτες.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης, η πόλη των Ιωαννίνων, όπου, στις 8:00 το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο, Μωυσή Ελισάφ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

-Επίσκεψη στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης στις 10:30.

-Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης και ακολούθως στο Αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Βελλά.

-Παρουσίαση στο χωριό Βίτσα, στις 18:00, της υποψηφιότητας των Ζαγοροχωρίων για την ένταξή τους στον Κατάλογο των Πολιτιστικών Τοπίων της UNESCO.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM