Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι, ως μάρτυρας για την υπόθεση της Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε αναφερθεί στην ταυτότητα του πολιτικού προσώπου με το όνομα «Ρασπούτιν», την οποία και σήμερα κατονόμασε ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελέων. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς εξερχόμενος από το κτίριο του Αρείου Πάγου δήλωσε «ό,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το είπα από την πρώτη στιγμή».

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις αν κατονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς έδωσε θετική απάντηση, συμπληρώνοντας ότι κατονόμασε ως σκευωρό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με την Καθημερινή, φέρεται να είναι ο λεγόμενος «Ρασπούτιν».

 

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα 32 σελίδων, επικαλούμενος όσα νέα στοιχεία έχουν προκύψει για την υπόθεση.

 

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που κάποιος από τους μάρτυρες κατονομάσει στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ποιο πολιτικό πρόσωπο είναι ο Ρασπούτιν, πρέπει αμέσως να διαβιβαστεί η δικογραφία αμελλητί στη Βουλή για τα περαιτέρω.

 

Το χρονικό της έρευνας

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση, μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου τους και πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis.

 

Eπίσης, ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Eυρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.