Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διορισμός του Νίκου Ταχιάου και Νίκου Κουρέτα, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου αντιστοίχως της Αττικό Μετρό ΑΕ.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπέρ της πρότασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για τον διορισμό του κ. Ταχιάου τάχθηκαν 10 βουλευτές της ΝΔ. Αντίθετα 5 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και ένας από την Ελληνική Λύση καταψήφισαν και τρεις βουλευτές, από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, δήλωσαν «παρών». Την ίδια ώρα, η υποψηφιότητα του κ. Κουρέτα έλαβε 10 θετικούς ψήφους από τη ΝΔ, μία αρνητική από την Ελληνική Λύση και 8 «παρών» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

 

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είχε σχολιάσει για τον κ. Ταχιάου: «Οι αποτυχόντες δεν μπορεί να εμφανίζονται ως επιτυχόντες στο χώρο της δημόσιας διοίκησης».

 

Να σημειωθεί ότι, ο κ. Ταχιάος είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Θεσσαλονίκης καθώς και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος τς ΝΔ για τον δήμο στις τελευταίες εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταχιάος, ο οποίος είναι μηχανικός, θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Μυλόπουλο ο οποίος είχε διοριστεί σε αυτή τη θέση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.