O Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης

O Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
0

O Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε σήμερα δήμαρχος Θεσσαλονίκης και έτσι, έγινε ο 61ος δήμαρχος στην ιστορία της πόλης.

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ορκίστηκαν και τα 49 νέα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, που προέρχονται από 16 δημοτικές παρατάξεις, στη μετά Γιάννη Μπουτάρη εποχή.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της διοίκησης της ιστορικής μας πόλης έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών και των προκλήσεων. Αναλαμβάνω τη διοίκηση μιας πόλης μοναδικής, με ιστορία 2,5 χιλιάδων χρόνων, με πολλαπλά πολιτισμικά αποτυπώματα ανά τους αιώνες, αλλά και μια πόλη με εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές», είπε ο κ. Ζέρβας στη σύντομη ομιλία του, κατά την τελετή ορκωμοσίας.

O Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Eurokinissi

«Καθήκον να φτάσουμε τη Θεσσαλονίκη στην ακμή που της αρμόζει. Να την μετατρέψουμε σε μια πόλη πρότυπο, μία πόλη που θα αξίζει να τη ζεις, να την επισκέπτεσαι, να δημιουργείς και να εργάζεσαι σε αυτή», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Παράλληλα, ο νέος δήμαρχος έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να συμμαχήσουμε για τη Θεσσαλονίκη μας. Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τα αυτονόητα. Ήρθε η ώρα ενωμένη αυτή η πόλη να κάνει ξανά μεγάλα βήματα μπροστά», γιατί, όπως είπε, «δικαιούμαστε να ζήσουμε σε μια καλύτερη Θεσσαλονίκη για όλους».

Ο κ. Ζέρβας ανέπτυξε το όραμά του, που είναι «μία πόλη με Μετρό, με ανακαινισμένο αεροδρόμιο, με λιμάνι σε αναπτυξιακή τροχιά, μία πόλη με αναπλασμένη τη ΔΕΘ, με αυξητικές τάσεις στον τουρισμό, με πράσινο και αστικές συγκοινωνίες, μία πόλη με σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, με υποδομές, νέα γήπεδα, ποδηλατόδρομους».

O Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Eurokinissi

Θεοδωρικάκος: Οι εκλογές έχουν τελειώσει - Τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σύντομο χαιρετισμό συνεχάρη τον εκλεγμένο δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

«Οι εκλογές έχουν τελειώσει. Τώρα είναι η ώρα της δημιουργίας, του έργου, της ενότητας, της συνεργασίας και των συγκλίσεων. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ιδιαίτερα το έργο στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη. Δεν εξετάζουμε από ποιον υποστηρίχτηκαν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Δεν είναι μπλε, κόκκινα, ή πράσινα. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες».

Επίσης, ο υπουργός εκτίμησε πως η συγκεκριμένη θητεία θα είναι «τετραετία ανάτασης, αναγέννησης και προοπτικής της Θεσσαλονίκης».

O Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Eurokinissi

Με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο η ορκωμοσία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων

Ακολούθησε η ορκωμοσία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο, ενώ στη διάρκεια της τελετής ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρέδωσε συμβολικά στον κ.Ζέρβα το Διάσημο, το πολύτιμο περιδέραιο, που φορά ο δήμαρχος στις επίσημες εκδηλώσεις.

Σημειώνεται, πως η παράταξη του κ.Ζέρβα εξέλεξε στις εκλογές επτά από τους συνολικά 49 δημοτικούς συμβούλους, ενώ στα έδρανα κάθισαν οι επικεφαλής 16 δημοτικών παρατάξεων που εξελέγησαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Πρόκειται για τους Νίκο Ταχιάο, Γιώργο Ορφανό, Κατερίνα Νοτοπούλου, Σπύρο Βούγια, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, Πέτρο Λεκάκη, Εφραίμ Κυριζίδη, Χάρη Αηδονόπουλο, Μιχάλη Τρεμόπουλο, Αντώνη Γαζάκη, Γιώργο Ρακκά, Γιάννη Κουριανίδη, Γιάννη Νασιούλα και Βασίλη Μωϋσίδη.

O Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίστηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Eurokinissi

Στη τελετή παρέστησαν, επίσης, βουλευτές της Θεσσαλονίκης, δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, ο δήμαρχος Τρικκαίων, πρόξενοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM