Σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής αναλαμβάνει ο Ιάσονας Πιπίνης

Σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής αναλαμβάνει ο Ιάσονας Πιπίνης Facebook Twitter
6

Σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σε θέματα Λατινικής Αμερικής αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος, Ιάσονας Πιπίνης.

Το βιογραφικό του

Ο Ιάσονας Πιπίνης είναι Ελληνο-περουβιανός δημοσιογράφος. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Σύγχρονες Λατινοαμερικάνικες Σπουδές του πανεπιστημίου Complutense της Ισπανίας και πτυχιούχος ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων για την πολιτική ιστορία της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων το «Βενεζουέλα. Από τον Τσάβες στον Μαδούρο», που κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Κέδρος.

Έχει σκηνοθετήσει και τρία ντοκιμαντέρ για τη Λατινική Αμερική. Έχει συνεργαστεί ως ανταποκριτής με μεγάλα ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης, όπως το TVE, το Telesur και το HispanTV. Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως Βενεζουέλα Κολομβία, Περού, Κούβα, Παναμά, Κόστα Ρίκα και Βολιβία.

Έχει πάρει συνεντεύξεις από λατινοαμερικανούς ηγέτες, όπως ο Ούγο Τσάβες και ο Έβο Μοράλες. Εργάστηκε για 18 χρόνια ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ενώ εργάστηκε επίσης στον ΣΚΑΙ και στον Ελεύθερο Τύπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ως χιούμος κατανοητό, αλλά όταν συμβαίνουν ιστορικά γεγονότα π.χ. στη Βενεζουέλα, στην Αργεντινή ή στη Βραζιλία, ελπίζω να υπάρχει ένας άνθρωπος στο Μαξίμου ο οποίος να ξέρει τι του γίνεται και να εξηγεί στον πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα.
Σοβαρός, γνώστης των θεμάτων της Λατ. Αμερικής ως δημοσιογράφος ... καλύτερος και από τους διπλωμάτες του ΥΠΕΞ. Το γραφείο που στέγαζε τον Καρανίκα θα αποκτήσει άλλη αύρα!