Κρίσιμες επαφές στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου σε Βερολίνο, Παρίσι και Χάγη θα έχει ο  πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Ειδικότερα, στις 29 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Βερολίνο για την πρώτη του συνάντηση υπό τον νέο του ρόλο με την κ. Μέρκελ, ενώ θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

 

Παράλληλα. στις 2-3 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στην Χάγη για να συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

 

Θεωρείται δεδομένο ότι η οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων αλλά πλέον σε νέο πλαίσιο, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να δώσει από το ξεκίνημα της πρωθυπουργίας του το δικό του στίγμα, να χαρτογραφήσει δηλαδή τη δική του οικονομική ατζέντα, μέρος της οποίας θα αποτελέσουν οι κοινοτικές διαπραγματεύσεις.  Δεν είναι μόνο η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ο στόχος άλλωστε είναι να ενεργοποιηθεί το 2021. Ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει το συντομότερο δυνατόν κοινωνούς της φιλοσοφίας του και των αλλαγών που επιδιώκει τους ομολόγους του με μοναδικό ζητούμενο την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας.

 

Άλλωστε, αυτό ήταν και το πνεύμα τις δηλώσεις που έκανε ο κ Μητσοτάκης από την Τήνο τόνισε ότι από τη γιορτή της Παναγίας «αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία για να ατενίσουμε το μέλλον ως χώρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με μεγαλύτερη σιγουριά, για μια Ελλάδα η οποία επιτέλους γυρίζει σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον της με πραγματική αισιοδοξία»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr