Μητσοτάκης: Ο Τakis ήταν ένας παγκόσμιος Έλληνας

Μητσοτάκης: Ο Τakis ήταν ένας παγκόσμιος Έλληνας Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
0

Ως «παγκόσμιο Έλληνα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Παναγιώτη Βασιλάκη, γνωστού ως Takis, που πέθανε σήμερα

«Ο Τakis ήταν ένας παγκόσμιος Έλληνας. Πρωτοπόρος, αιρετικός, αστείρευτα δημιουργικός, άνοιξε νέους δρόμους στην τέχνη», αναφέρει σε tweet του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 


«Μπροστά στα γλυπτά του στέκονται καθημερινά οι επισκέπτες των σημαντικότερων μουσείων σύγχρονης τέχνης του πλανήτη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του», συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Χαραλάμπους: Ο Takis υπήρξε κορυφαίος εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής

«Ο Takis υπήρξε κορυφαίος εκπρόσωπος της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής. Εισήγαγε στην τέχνη της γλυπτικής τα ηλεκτομαγνητικά κύματα, διαγράφοντας μία λαμπρή διεθνή καριέρα», δήλωσε για τον θάνατο του γλύπτη ο πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Πάνος Χαραλάμπους.

«Οι σημαντικότερες στιγμές του ήταν όταν συνδέθηκε με τα κινήματα καλλιτεχνικής πρωτοπορίας στο Παρίσι των δεκαετιών του 1960 και του 1970. Σπουδαία, επίσης, φάση της πορείας του ήταν η περίοδος των ηχητικών του έργων. Τον τελευταίο καιρό, καθόλου τυχαία, τον ανακηρύξαμε επίτιμο διδάκτορα της ΑΣΚΤ», πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους.

Λαμπρινός: Τον χαρακτήριζε το πείσμα και η αταλάντευτη προσήλωση 

 

«Ο Takis ήταν πρώτος ξάδελφος του πατέρα μου, αλλά είχαμε μικρή διαφορά ηλικίας και δεν το πολυλέγαμε. Ήμασταν εκείνος στο Παρίσι κι εγώ στη Μόσχα, αλλά παρακολουθούσα τις πρωτοποριακές εκθέσεις του τόσο στο Παρίσι όσο και στην Αθήνα με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Εκείνα που τον χαρακτήριζαν ήταν το πείσμα και η αταλάντευτη προσήλωση σε αυτό στο οποίο είχε αφιερωθεί. Πρόκειται για ένα εικαστικό έργο το οποίο το θαύμαζα και θα το θαυμάζω για πάντα», είπε ο κινηματογραφιστής και συγγραφέας Φώτης Λαμπρινός. 

Για τον θάνατο του Έλληνα γλύπτη έκανε δηλώσεις και η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ