Επίθεση στον Γιάννη Βρούτση σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας για το ζήτημα των παιδικών σταθμών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. 

 

«Ο κ. Βρούτσης επιχείρησε σήμερα να οικειοποιηθεί την τεράστια προσπάθεια που κάναμε με την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ώστε φέτος κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών!», τονίζει ο κ. Χαρίτσης και συνεχίζει:

 

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, υπενθυμίζουμε:

2019 - 155.000 παιδιά εντάσσονται στους παιδικούς σταθμούς χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

2014 - 79.000 παιδιά εντάχθηκαν με κυβέρνηση Ν.Δ.», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

 

Το πρωί ο κ. Βρούτσης είχε τοποθετηθεί σχετικά με τα voucher των παιδικών σταθμών κάνοντας λόγο για ευχάριστη μέρα και διαδικασία που έγινε με απόλυτα άρτιο τρόπο. 

 

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, που στόχο έχει τη στήριξη της οικογένειας. «Με την οικογένεια και τη στήριξή της στη βάση του πυρήνα τής πολιτικής μας ξεκινάμε μία προσπάθεια, καθώς από του χρόνου θα έχουμε μία δομική αλλαγή στο σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Αυτές είναι οι αρχές μας, οι πολιτικές μας, ξεκινάμε τώρα με ένα ευχάριστο γεγονός» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.