Πέτσας: «Δεν καταργούνται επιδόματα - Καμία μείωση του αφορολόγητου»

Πέτσας: «Δεν καταργούνται επιδόματα - Καμία μείωση του αφορολόγητου» Facebook Twitter
0

Tον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ξεκαθάρισε παράλληλα, ότι δεν θα υπάρξει καμία κατάργηση επιδομάτων, καμία μείωση του αφορολόγητου και κανένα δημοσιονομικό κενό το 2019 και το 2020.

Πρώτο νομοσχέδιο θα είναι αυτό για το επιτελικό κράτος. Θα κατατεθεί την Τετάρτη 24 Ιουλίου και θα ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα είναι αυτό που θα περιλαμβάνει τις άμεσες μειώσεις φόρων του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των διατάξεων για τις 120 δόσεις. Θα κατατεθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντας και θα ψηφιστεί το αργότερο μέχρι 1 Αυγούστου.

Το τρίτο νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για ενισχυση κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, κατάργηση διατάξων του Ποινικού Κώδικα, την κατάργηση ασύλου κ.α. Θα κατατεθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου και θα ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους 

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για τους πυρόπληκτους σχολιάζοντας πως η σημερινή ημέρα, ακριβώς ένα χρόνο από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, είναι μέρα μνήμης αλλά και δράσης.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι στο εξής θα έχουν οι εγκαυματίες δωρεάν πρόσβαση σε θεραπεία, φάρμακα κ.ο.κ., κάτι που έθεσε ως προτεραιότητα χθες ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλας έπειτα από σχετικές καταγγελίες.

Επίσης, οι πυρόπληκτοι που υπολογίζονται σε 4.334, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ, για μια πενταετία. Η σχετική δράση έχει κόστος 10 εκατ. ευρώ. Ακόμη, θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση και την ανάπλαση της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, σήμερα θα εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση ειδικού φορέα για την αποκατάσταση περιοχών, όπως το Μάτι, ο Ν. Βουτζάς, η Κινέτα. Σε αυτήν συμμετέχουν με εκπροσώπους τους: οι εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, και η Γ. Γ. της Κυβέρνησης.

Μια ακόμη δράση που ανακοινώθηκε είναι ο καθαρισμός του οικοπέδου στον Νέο Βουτζά στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ