Τσίπρας: Γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας - Δεν νικήσατε τον λαϊκισμό, τον τροφοδοτήσατε

Τσίπρας: Γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας - Δεν νικήσατε τον λαϊκισμό, τον τροφοδοτήσατε Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, καταγγέλλοντας ότι: «Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους».

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας προς την κυβέρνηση: «Παρακολουθούμε έναν πολιτικό διάλογο που διεξάγεται σε ένα διαφορετικό κλίμα από ό,τι είχαμε συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα. Μας έχει κάνει εντύπωση η μετατροπή της πολιτικής των ύβρεων και των κραυγών σε μια αταραξία.Θα δούμε στην πορεία αν αυτή η μεταμόρφωση θα συνεχιστεί».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Λέγατε ότι θα μειωθούν οι συντάξεις και όταν αυτό δεν σας βγήκε, λέγατε ότι δεν θα βγούμε ποτέ στις αγορές. Και ακούγοντας σας να μιλάτε για λαϊκισμό, αναρωτιέμαι έχετε κάνει ποτέ την αυτοκριτική σας για όλα αυτά που λέγατε τόσα χρόνια».

Όπως εξήγησε, «Θέλω να σας πληροφορήσω ότι δεν νικήσατε κανένα λαϊκισμό. Τον τροφοδοτήσατε συνειδητά και τον κάνατε με το Μακεδονικό κινητήρια δύναμη στην προοπτική της πολιτικής σας επικράτησης. Και αυτή η επιλογή θα σας ακολουθεί. Γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας, υιοθετώντας απόψεις που δεν πιστεύατε. Ας τα βρείτε με αυτούς που εξαπατήσατε».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι λέγοντας ότι: «Μας κατηγορήσατε ακόμη και για την τραγωδία στο Μάτι. Αλλά μετά δεν είχατε πρόβλημα να πάρετε τον Αρχηγό της Αστυνομίας στην κυβέρνησή σας».

Σχετικά με την ελληνική οικονομία, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υποστήριξε, ότι από το Σεπτέμβρη του '18 νομοθετήσαμε τρεις δέσμες ελαφρύνσεων, άλλες άμεσης εφαρμογής άλλες το '19 και άλλες από το 2020, όλα αυτά απολύτως κοστολογημένα.

«Αν αθροίσουμε τα μέτρα και το 1,4 δισ. ευρώ για το 2020 έχουμε 7 δισ. ευρώ, μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Αυτό είναι το 4ο μνημόνιο; 7 δισ. ελαφρύνσεις; Προφανώς και όχι, αυτό ήταν το τέλος των μνημονίων. Και αυτές τις ελαφρύνσεις τις αποκαλούσατε παροχολογία» τόνισε.

Γελάτε τώρα, αλλά δεν θα γελάτε το φθινόπωρο όταν θα έρχεστε να ψηφίζετε επιβαρύνσεις σε έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί επί οχτώ συνεχόμενα χρόνια. Και βεβαίως, τότε για όλους μας υπήρχε η χρεωκοπία της χώρας. Όταν θα είναι επιλογή σας, δεν ξέρω κατά πόσο θα γελάτε. Θα το δούμε. Εδώ θα είμαστε.

«Αν σχέδιο σας είναι να ακυρώσετε τις ελαφρύνσεις που φέραμε και να φέρετε επιβαρύνσεις, αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο πισωγύρισμα που δεν θα περάσει έτσι. Θα το καταλάβει ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας εξηγώντας ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Σχετικά με τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Ένα σπίτι στο Κερατσίνι, αξίας 60.000 ευρώ, που πληρώνει 224 ευρώ ΕΝΦΙΑ θα πληρώσει 157, θα έχει όντως με τη δική μας πρόταση και τη δική σας αφού το διατηρείτε, 77 ευρώ μείωση. Ποια είναι όμως η καινοτομία; Με αυτά τα 300 εκατ. ευρώ, που προσθέτετε στον προϋπολογισμό, ένα σπίτι στην Εκάλη που αξίζει κοντά στο εκατομμύριο και θα πλήρωνε 6.950 ευρώ θα πληρώσει 6.250 ευρώ δηλαδή 700 ευρώ έκπτωση».

Και συνέχισε: Με δυο λόγια 77 ευρώ έκπτωση στο Κερατσίνι, 700 στην Εκάλη. «Αυτή είναι η πολιτική σας. Δίνετε λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους».

 Αναφερόμενος στην ΔΕΗ και τις σχετικές επιθέσεις της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, ότι «τέσσερα χρόνια κρατήσαμε την ΔΕΗ όρθια χωρίς να αυξήσουμε τιμολόγια, χωρίς να ιδιωτικοποιήσουμε».

.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM