Η Ρένα Δούρου στον ανακριτή για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Η Ρένα Δούρου στον ανακριτή για τις πλημμύρες στη Μάνδρα Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Την επόμενη εβδομάδα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα με 25 νεκρούς. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, η διαδικασία των ανακρίσεων διεξάγεται με γρήγορους ρυθμούς, με την 7η τακτική ανακρίτρια να καλεί σε απολογίες τους πρώτους κατηγορουμένους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος. Από το ανακριτικό γραφείο ήδη έχουν περάσει ως κατηγορούμενοι οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγάλεω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

 

Η δήμαρχος Μάνδρας όσο και ο δήμαρχος Ελευσίνας αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο, ενώ την επόμενη εβδομάδα εξηγήσεις έχει κληθεί να δώσει η Ρένα Δούρου. 

Τι δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας

Ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της απολογίας του κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε θέματα που αφορούν τα γεωγραφικά και τα διοικητικά όρια άλλου όμορου με την Ελευσίνα δήμου.

«Χθες Παρασκευή, κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 το γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας. Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας. 

«Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθώ ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση», κατέληξε ο Γιώργος Τσουκαλάς που κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια