Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τα σχέδια της κυβέρνησης για την Παιδεία.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί αναστολής της ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής, κατηγορώντας τη ΝΔ πως «κλείνει δημόσια πανεπιστήμια για να ανοίξουν ιδιωτικά».

 

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας  ότι η «κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η ΝΔ τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία».

 

Υπενθυμίζεται πως μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την ανάκληση της σύστασης επιτροπής για τα προγράμματα σπουδών της τέταρτης Νομικής στην Πάτρα.

 

«Είναι προεκλογική μας δέσμευση να μην προχωρήσει η τέταρτη Νομική. Έτσι, ανακαλείται σήμερα η απόφαση για τη σύσταση της επιτροπής που θα συζητήσει την ίδρυσή της. Δεν είναι θέμα Πάτρας. Είναι θέμα τεταρτης Νομικής. Η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.