ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Βουλή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συζήτηση για τον ποινικό κώδικα

Βουλή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συζήτηση για τον ποινικό κώδικα Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παγώσει η συζήτηση για τον νέο ποινικό κώδικα και τον νέο κώδικα ποινικής δικονομίας, μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την παράταση λειτουργίας της Βουλής.


«Η διακοπή της συναινετικής πορείας θα μας οδηγήσει να δούμε τα ζητήματα με βάση τα νέα δεδομένα», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης κι ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΚΚΕ δεν θα μετείχαν στη διαδικασία, αρνούμενοι να μπουν στο κάδρο μίας απονομιμοποιημένης Βουλής.

Η ΝΔ δεν προσήλθε καν στη συνεδρίαση, ενώ εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε την απόσυρση των κωδίκων προκειμένου να έρθουν με ευρύτερη συναίνεση στην επόμενη Βουλή. «Κρατήσατε τους κώδικες συνειδητά και τους φέρνετε την τελευταία στιγμή, όταν έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό η προκήρυξη εκλογών. Δεν υπάρχει ούτε η αναγκαία νηφαλιότητα για διάλογο, ούτε η απαραίτητη συναίνεση», είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα του καταγγέλλει τη διαδικασία και αποχωρεί.

«Αν δεν θέλετε κύριε υπουργέ να συνδέσετε την παρουσία σας στο υπουργείο Δικαιοσύνης με διαδικασία που είναι σοβαρή για να υποτάσσεται σε σκοπιμότητες πρέπει να το αποσύρετε και το ξανασυζητάμε μετά τις εκλογές. Είναι πολύ σοβαρό να συζητηθεί σε μια βουλή μόνο με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους πρόθυμους», επεσήμανε.

Από τη διαδικασία αποχώρησε και το ΚΚΕ. Ο Μανώλης Συντυχάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη και fast track διαδικασία που αφορά πολύ σοβαρό νομοθέτημα.  Στη συζήτηση μετέχει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, καθώς αποχώρησε και η Χρυσή Αυγή.

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM