Ποτάμι: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές - Δεν στηρίζει άλλο κόμμα

Ποτάμι: Δεν κατεβαίνει στις εκλογές - Δεν στηρίζει άλλο κόμμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Το Ποτάμι δε θα κατέβει στις επικείμενες εθνικές εκλογές, -τουλάχιστον όχι αυτόνομα- ανακοίνωσε απόψε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχωρεί από την ηγεσία του Ποταμιού, ο κ. Μαυρωτάς ξεκαθάρισε τις επόμενες κινήσεις του κόμματος. 

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι «θα κάνουμε ένα βήμα πίσω» και αποφασίσαμε «να μην κατέβουμε αυτόνομα στις εθνικές εκλογές», αφού όπως εξήγησε θα ήταν σαν να αγνούσαμε το αποτέλεσμα προσπαθώντας να κατέβουμε στις εθνικές εκλογές με το φτωχό 1,51%. «Θα ήταν ουτοπικό» να πάρουμε κάτι παραπάνω, συμπλήρωσε. Όσο για το τι σήμαινε η τοποθέτηση «όχι αυτόνομα», απάντησε ότι δεν ειπώθηκε ή συζητήθηκε συνεργασία για κάθοδο στις εκλογές με άλλο κόμμα. Είπε ακόμη ότι δεν συζητήθηκε να δοθεί επίσημη στήριξη σε άλλο κόμμα.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν παραιτείται άμεσα απ' την ηγεσία του κόμματος, αλλά στις αρχές Ιουλίου. Αυτό, όπως εξήγησε, γιατί το συνέδριο για την ανάδειξη νέου επικεφαλής θα γίνει το φθινόπωρο και με βάση τον κανονισμό αυτό μπορεί να γίνει κατά μέγιστον τρεις μήνες μετά την παραίτηση του επικεφαλής.

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού χαρακτήρισε εξάλλου «γενναία» την κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη να αναλάβει την ευθύνη, και τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το Ποτάμι ήταν «πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Στο Ελλαδιστάν των Τσίπρα, Πολάκιδων, Δούρου και κάθε Καμμένων με ή χωρίς εισαγωγικά, το Ποτάμι με τον καθαρό και νηφάλιο λόγο και θέσεις πήγε άπατο. Σίγουρα σε ποιό ώριμα εκλογικά σώματα θα είχε καλύτερη τύχη.
Γενναία απόφαση να παραιτείσαι από την ηγεσία ενός κόμματος που πια δεν υπάρχει. Μπράβο, Σταύρο!...α, και πολύ ωραία τα σποτ σας. Κι εκείνο για τα φυτοφάρμακα, και το άλλο για τα πανεπιστήμια, που παρουσίαζαν τον μέσο Έλληνα ως πανηλίθιο, κι απέναντι τον σοφό Σταύρο, εξαιρετικά.