Θεσσαλονίκη: Νικητής ο Ταχιάος - Θρίλερ για γερά νεύρα η δεύτερη θέση

Θεσσαλονίκη: Νικητής ο Ταχιάος - Θρίλερ για γερά νεύρα η δεύτερη θέση Facebook Twitter
AΠΕ-ΜΠΕ
0

Άγνωστο παραμένει ποιος θα διεκδικήσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης την επόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον Νίκο Ταχιάο καθώς λίγες εκατοντάδες ψήφοι χωρίζουν τους διεκδικητές της δεύτερης θέσης. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 60,84%, ο Νίκος Ταχιάος λαμβάνει 22,56% και ακολουθούν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με 14,76% και ο Γιώργος Ορφανός με 14,41%. Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι στην τέταρτη θέση με 13,51%, ενώ πιο πίσω βρίσκονται ο Σπύρος Βούγιας με 7,05%, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 5,37% και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 4,45%.

Ακολουθούν ο Πέτρος Λεκάκης με 2,74%, ο Εφραίμ Κυριζίδης με 2,58%, ο Χάρης Αηδονόπουλος με 2,43%, ο Αντώνης Γαζάκης με 1,72% και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος με 1,7%. Πιο πίσω βρίσκονται ο Γιώργος Ρακκάς με 1,27%, ο Ιωάννης Νασιούλας με 1,13%, ο Ιωάννης Κουριαννίδης με 1,12% και ο Ιωάννης Κούτρας με 1%. Στο 0,99% είναι το ποσοστό που λαμβάνει ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, στο 0,94% ο Βασίλης Μωυσίδης και στο 0.25% ο Κωνσταντίνος Αναγνωσταράς.

Νομός Θεσσαλονίκης - Πέντε δήμαρχοι εκλέγονται από τον Α' γύρο 

Πέντε δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης επανεκλέγονται από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρόκειται για τους δημάρχους Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, Αμπελοκήπων, Λάζαρο Κυρίζογλου, Νεάπολης – Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, λαμβάνει ποσοστό 70,31% (με ενσωμάτωση 82,56% των εκλογικών τμημάτων) και εκλέγεται δήμαρχος για έκτη συνεχόμενη φορά. Η Ελένη Ρουσάκη ακολουθεί με ποσοστό 8,62%, ο Γιώργος Αντωνόπουλος με 7,59%, ο Οδυσσέας Τζαμάλ – Μαάιτα με 6,8% και ο Κωνσταντίνος Καρπούζης με 6,69%.

Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης επανεκλέγεται ο Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος από τον πρώτο γύρο των εκλογών λαμβάνει ποσοστό 70,09% (με ενσωμάτωση 74,67%). Με 17,79% ακολουθεί ο Γιώργος Κυριλλίδης, ενώ ο Ιωάννης Νοτάκης έλαβε 6,08%, ο Ηλίας Σμήλιος 3.85% και η Σοφία Καρασαρλίδου 2,2%. Για έβδομη φορά εκλέγεται ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 55,41% (με ενσωμάτωση 83,86%). Δεύτερος είναι ο Ηλίας Ζάχαρης με 19,95%, ενώ ακολουθούν ο Λάζαρος Ωραιόπουλος με 15,36%, ο Χαράλαμπος Βελλής με 5,88% και ο Ιωάννης Λαθήρας με 3,35%.

Στον δήμο Θέρμης επανεκλέγεται ο δήμαρχος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, καθώς καταφέρνει στον πρώτο γύρο των εκλογών να συγκεντρώνει ποσοστό 55,42% (με ενσωμάτωση 62,82%). Η Αννα Τσιφτελίδου λαμβάνει 16,32%, ο Χρήστος Φάσσας 14,6%, ο Φάνης Καρκατζούνης 7,33%, ο Κωνσταντίνος Μπίκος 4,99% και ο Δημήτρης Βλαχομήτρος 1,34%. Ο Διαμαντής Λιάμας παραμένει στο δημαρχιακό θώκο του δήμου Βόλβης, αφού από την πρώτη Κυριακή των εκλογών λαμβάνει 54,3% (με ενσωμάτωση 85,00%). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Στοΐτσας με 30,63%, ενώ ακολουθούν οι Θεοχάρης Ελευθεριάδης με 6,37%, Βασιλική Πολυζωίδου με 4,79% και Ιωάννης Βαλερής με 3,92%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM