Βερναρδάκης: Δεν αποκλείεται να γίνουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο

Βερναρδάκης: Δεν αποκλείεται να γίνουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο, μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ITV, ο επικεφαλής σχεδιασμού του Μαξίμου, δεν απέκλεισε αυτό το σενάριο, αναγνωρίζοντας πως «κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική».

Ερώτηση: «Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τον Ιούνιο. Δηλαδή, να υπάρξουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο;»

Βερναρδάκης: «Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική». 

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Βερναρδάκης σημείωνε χαρακτηριστικά: «Αρχίζουμε από τις ευρω-εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, αλλά ο τελικός μας στόχος, για να τελειώνουμε με τη λιτότητα και τους ατομικιστές, είναι οι Βουλευτικές εκλογές».

Πολιτικοί αναλυτές πάντως, εκτιμούν πως η ημερομηνία των εκλογών ενδέχεται να εξαρτηθεί από τη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων στις ευρωεκλογές. Η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ πάντως, προέβλεπε προβάδισμα 7% για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «την Κυριακή, στις ευρωεκλογές, τι θα ψηφίσετε;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής με 7% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,5% και ΚΚΕ με 5,5%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 7%.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εκτιμήσει, σε συνέντευξή του στον Alpha πως οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν «για άλλη μία φορά» την Κυριακή. 

 Το επίμαχο απόσπασμα στο 11:10

 
Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οπως το βλεπω, ο μονος τροπος για εκλογες τον Ιουνιο ειναι αν η διαφορα ηττας, επειδη η ηττα ειναι δεδομενη, παιξει στο 3-4%, οποτε σου λεει ο εξυπνος ο Αλεξης ας συνεχισω να ταζω παροχες αφου τσιμπαει ο "σοφος"¨λαος. Ικανους τους εχω για 14η συνταξη τον Ιουνιο χωρις καμια αιδω.Βεβαια αν ο σβερκος κοκκινησει απο το αποτελεσμα των εκλογων, σιγουρα θα το τραβηξουν μεχρι Οκτωμβρη και θα τους τραβανε με το ζορι απο τις υπουργικες καρεκλες...