Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη κατέθεσε η ΝΔ - Μητσοτάκης: «Ο Πολακισμός είναι φασισμός»

Πρόταση μομφής κατά του Πολάκη κατέθεσε η ΝΔ - Μητσοτάκης: «Ο Πολακισμός είναι φασισμός» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
5

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και ταύτισε με τον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτοντας πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. «Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός», μας είπε. «Και την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης». Πρόσβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;

Πάνω από όλα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς -τους βουλευτές της συμπολίτευσης- να αναμετρηθείτε με την πολιτική αλλά και την προσωπική σας αξιοπρέπεια. Έτσι όμως, ο Πρωθυπουργός έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο. Και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο.

Θυμίζοντας τα γεγονότα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η επίθεση Πολάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Απευθύνθηκε μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους πως αξίζουν καλύτερα από τον κ. Πολάκη. «Το ερώτημα λοιπόν αφορά και εσάς, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν είστε κι εσείς Πολάκηδες. Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία».

«Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο και γιατί προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή φέροντας παραδείγματα από την μέχρι τώρα πορεία του κ. Πολάκη τον οποίο και κατηγόρησε πως κρύβεται πίσω από την βουλευτική ασυλία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεση του κατά του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως όταν μία τέτοια πρωτοφανής συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση.

«Τότε έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και σαν Έλληνες είμαστε καλύτεροι - οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν.

O Πολακισμός είναι φασισμός

Ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, το ανατριχιαστικό σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» και «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» δήλωσε, για να προσθέσει πως ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι' αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους».

Απευθυνόμενος στο σώμα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Ισχύει για τον Παύλο Πολάκη, όπως ισχύει και για τον Πρωθυπουργό. Το πρόβλημα μεταφέρεται, τώρα, σε σας -σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά. Θα προστατεύσετε την πολιτική και την προσωπική σας αξιοπρέπεια; Όσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε;

Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος και στην υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου. Συγχαρητήρια και στον κ. Τσίπρα, για τις τελευταίες επιλογές του. Είναι φανερό ότι είστε πια σε μια κυνική λογική διαχείρισης της ήττας σας.

Airbnb της πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ 

Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb. Ένα μόνο μην ξεχνάτε. Το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου. Και η απομάκρυνσή σας από την εξουσία δεν είναι απλά προϋπόθεση για να πάει μπροστά η χώρα και να γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων.

Είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η ποιότητα της δημοκρατίας μας. Είναι προϋπόθεση για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια κανονική χώρα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές κρίνονται συχνά στα στοιχειώδη. Όσο πιο απλό είναι το δίλημμα τόσο πιο καθαρό. Και σε τέτοια διλήμματα είχατε ομολογουμένως εξειδίκευση. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Με τις ελίτ ή με τον λαό. Με το παλιό ή με το νέο. Με την πρόοδο ή με τη συντήρηση. Τώρα που όλα αυτά τα διλήμματα κατέρρευσαν έμεινε ένα άλλο απλό δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη. Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων. Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αναρωτιέμαι γιατί κρατάει ο Τσίπρας τον Πολακη και από την άλλη πλευρά γιατί κρατάει ο Μητσοτάκης τον Άδωνη.Εμένα μου φαίνονται και οι δύο liabilities. Δε θα κρίνω τώρα ποιος είναι χειρότερος, είναι και οι δύο (και πολλοί άλλοι) απλά μη αποδεκτοί.Ίσως τους είναι χρήσιμοι για να "ψαρεύουν σε θολά νερά'. Μάλλον προτιμούν να βρίζουν ο ένας το liability του άλλου παρά να κάνουν πολιτισμένη και γνήσια πολιτική αντιπαράθεση.
Γιατί πούλαγε ψευδο-ιστορικά, αντι-επιστημονικά και marginally φασιστικά συγγράμματα μέσω telemarketing (sorry για την καθυστερημένη απάντηση, τώρα είδα την απάντησή σου)