Economist: Εκλογές τον Οκτώβριο με βαριά ήττα για ΣΥΡΙΖΑ

Economist: Εκλογές τον Οκτώβριο με βαριά ήττα για ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
2

Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ο Economist στις ερχόμενες ευρωεκλογές αλλά και στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, οι οποίες όπως σημειώνει  είναι οι πρώτες που διεξάγονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτι που σημαίνει πως αποτελούν «βαρόμετρο» για τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Το δημοσίευμα στο Economist Intelligence Unit σχολιάζει ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβρη καθώς η δημοτικότητα και η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον σε χαμηλά επίπεδα και η παράταξη αναμένεται να προσκολληθεί στην εξουσία.

«Αναμέναμε ότι η Kυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις Eυρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Παρ'όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας», τονίζει η έκθεση του Economist.

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις επόμενες εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία η οποία όμως ενδέχεται να μην μπορέσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση.

Αναφορικά με τα ποσοστά που ενδέχεται να συγκεντρώσουν τα δύο κόμματα, ο Economist εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 29-31% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 19-22%.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ούτε τόσο. Θάναι λογικά μικρότερη η διαφορά στις Εθνικές. Όποιος εκ των δύο και αν νικήσει, θάναι σχετικά οριακά λογικά. Ναι ενώ νίκη της ΝΔ είναι να χοροπηδάς απ την χαρά. Ένας εκ των δύο που είναι ανάμεσα στους υπεύθυνους για εκεί που οδηγήθηκε κάποτε η χώρα. Να είχαν και καλό Αρχηγό άντε. Τώρα με Μητσοτάκη...