Παραιτήσεις και βαριές κατηγορίες για τη “Σπίθα” του Μίκη

Παραιτήσεις και βαριές κατηγορίες για τη “Σπίθα” του Μίκη Facebook Twitter
0

Παραιτήσεις και βαριές κατηγορίες για τη “Σπίθα” του Μίκη Facebook Twitter

Τι συμβαίνει στη “Σπίθα” του Μίκη Θεοδωράκη? Δύο από τα πιό γνωστά στελέχη της, ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης και ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, παραιτήθηκαν από το Κίνημα στέλνοντας προς το δημιουργό του Μίκη Θεοδωράκη “σκληρές” επιστολές με βαριές κατηγορίες. Ο κύριος Καζάκης κάνει λόγο για “ίδρυμα” πέραν του Ατλαντικού που άλωσε τη Σπίθα με σκοπό να τη μετατρέψει σε φασιστική οργάνωση ενώ ο κ. Ληναίος τη χαρακτηρίζει “κίνηση εξαρτημένων πολιτών”. Και οι δύο μιλάνε για ξαφνική αλλαγή θέσεων στο κίνημα του συνθέτη. Απορίες εκφράζουν και φίλοι του κινήματος στην ιστοσελίδα του αλλά οι απαντήσεις είναι φειδωλές και “κοφτές”.

Παραιτήσεις και βαριές κατηγορίες για τη “Σπίθα” του Μίκη Facebook Twitter

 

Στην επιμονή των χρηστών έρχεται νέα "γενική" απάντηση στην οποία το μέλος του Κινήματος αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν απαντήσεις, επιβεβαιώνει τις επιστολές παραίτησης και δηλώνει πως η "Σπίθα" δεν είναι ο Καζάκης, ούτε ο Ληναίος, ούτε καν ο Θεοδωράκης, είναι ο κόσμος μπλα, μπλα, μπλα...:

 

Οι δύο επιστολές παραίτησης όπως δημοσιεύτηκαν στο www.tsantiri.gr :

Του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη:

Αγαπητέ Μίκη,

Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.

Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.

Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί – μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει – προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.

Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.

Ευχαριστώ,
Δημήτρης Καζάκης

Του ηθοποιού Στέφανου Ληναίου:

Αγαπητέ  Μίκη

Διάβασα σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα,  την αναπάντεχη, ολοκληρωτική μεταστροφή της ΣΠΙΘΑΣ και  λυπήθηκα πάρα πολύ.

Όπως είναι φυσικό, μου είναι αδύνατο πλέον να συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα σου. Δεν μου το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου, τον οποίο ξέρεις πολύ καλά.

Όπως ακριβώς έκανα κάθε φορά, στα 50 χρόνια της γνωριμίας μας που αποφάσιζες παρόμοιες, ακατανόητες, μεταστροφές. Θέλοντας πάντα να υπερασπιστώ το μεγάλο έργο σου και τους μεγάλους αγώνες σου που κάποιοι προσπαθούσαν και προσπαθούν,συστηματικά,να αμαυρώσουν.

Παραμένω μαχόμενος στις Ιδέες της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών της 1ης Δεκέμβρη και της 3ης Απρίλη.

Δεν θέλω όμως να έχω καμιά σχέση με την Κίνηση Εξαρτημένων Πολιτών της 11ης του Απρίλη 2011.-

Στέφανος  Ληναίος

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM