Επισκέψεις στην Μακεδονία πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ωστόσο έρχονται αντιμέτωποι με αντιδράσεις των κατοίκων, όπως συνέβη χτες με τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος βρέθηκε την Πέμπτη σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, όπου έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών.

 

Περίπου περίπου 200 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μία νεαρή γυναίκα τού επιτέθηκε φραστικά. «Είστε προδότες», του φώναξε για να δεχθεί στη συνέχεια τις αποδοκιμασίες των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρυνθεί από την αίθουσα. Σημειώνεται ότι κατά την εκδήλωση απαγορεύθηκε η είσοδος σε δημοσιογράφο με το αιτιολογικό ότι «είναι ανεπιθύμητη».

 

Την ίδια στιγμή, σε ομιλία του στην Καβάλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε πως «Δώσαμε λύση σ' ένα πρόβλημα που καρκινοβατούσε επί χρόνια». 

 

Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο θέμα καίει και τον ίδιο καθώς είναι μισός Μακεδόνας, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η ρήση η "Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική" δεν μπορεί να ισχύει όταν από το 1923 χάρτες σε εγκυκλοπαίδειες παρουσίαζαν τη Μακεδονία να εκτείνεται από την Πρέβεζα μέχρι τη Βουλγαρία».

 

«Δημιουργήσαμε ένα κοινωνικό κράτος που η Ελλάδα δεν είχε ποτέ. Στεναχωρήσαμε κόσμο, κάναμε λάθη, αλλά καταφέραμε πράγματα που ήταν πολύ δύσκολα να γίνουν», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr