Ορκίστηκαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον μικρό ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Η ορκωμοσία έγινε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παρών.

 

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι Θάνος Μωραϊτης και Άγγελος Τόλκας, ενώ οι Σία Αναγνωστοπούλου, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Γιώργος Κατρούγκαλος, και Κώστας Μπάρκας έδωσαν πολιτικό όρκο.

 

«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

 

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης. 

 

«Γι' αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης.

 

Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι' αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες. «Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε.

 

Ελευθερία Χατζηγεωργίου και Κώστας Μπάρκας
Ελευθερία Χατζηγεωργίου και Κώστας Μπάρκας

 

Άγγελος Τόλκας
Άγγελος Τόλκας

 

Θάνος Μωραϊτης
Θάνος Μωραϊτης

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από EUROKINISSI

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr