Παπανδρέου: Να αποφύγουμε τον διχασμό στο Μακεδονικό

Παπανδρέου: Να αποφύγουμε τον διχασμό στο Μακεδονικό Facebook Twitter
ΑΠΕ
1

Τους κινδύνους του διχασμού και της πόλωσης για το Μακεδονικό, υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τονίζει πως «η πρώτη έγνοια» θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από το ονοματολογικό. 

«Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή», τονίζει. 

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα κερδίσει από μία ενδεχόμενη έγκρισή της από τη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου παραπέμπει στην άποψη που είχε διατυπώσει τον Ιούνιο του 2018, στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία είχε καλωσορίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

«Η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες».

Η Σοσιαλιστική Διεθνής, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε επίσης χαιρετίσει την υπογραφή της Συμφωνίας τον Ιούνιο του 2018. 

Τότε, η Σοσιαλιστική διεθνής τόνιζε ότι «παρά τις δεδομένες δυσκολίες, η διέξοδος που δίδεται θα βελτιώσει τη συνεργασία όλων στην περιοχή και θα ανοίξει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης υποδομών, επενδύσεων, βιώσιμης ανάπτυξης, τουρισμού και εμπορίου, σε καιρούς οικονομικής κρίσης».

«Σε αυτό το πλαίσιο, ευχόμαστε στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε απαραίτητου σταδίου που θα οδηγήσει στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας», τόνιζε η τότε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για εξέλιξη που δημιουργεί μία «μεγάλη ευκαιρία για ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον για όλους. Μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια