Ο Καμμένος παραιτείται - Οι ΑΝΕΛ φεύγουν από την κυβέρνηση

Ο Καμμένος παραιτείται - Οι ΑΝΕΛ φεύγουν από την κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε την πατρίδα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω την καρέκλα. Θα τα πω στη συνέντευξη Τύπου σε λίγο. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση».

 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη συνέχεια πως κάνει δεκτή την παραίτηση και πως ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.

Λίγο αργότερα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και προειδοποίησε  στελέχη του κόμματος του «που θα ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση με ναι στην ψήφο εμπιστοσύνης» πως θα διαγραφούν.

Πριν το κρίσιμο ραντεβού ο Πάνος Καμμένος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη. Επίσης το μοναδικό μήνυμα του υπουργού Άμυνας σήμερα στο Twitter είναι ένα βίντεο από την έπαρση της ελληνικής σημαίας σε στρατιωτικό φυλάκιο στα σύνορα. Μέχρι να κλειστεί το ραντεβού υπήρξε έντονο παρασκήνιο. Το αρχικό ραντεβού ήταν για την Παρασκευή, όμως αναβλήθηκε εξαιτίας της καθυστέρησης των εξελίξεων στα Σκόπια. Το Σάββατο το πρωί υπήρξαν πληροφορίες, μέσω διαρροών του υπουργείου Άμυνας, πως τελικά το ραντεβού θα γίνει τη Δευτέρα. Αργότερα μέσα στην ημέρα όμως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συναντηθούν σήμερα το πρωί. 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για να μην έχετε αγωνία, να οι 6 βουλευτές που θα σώσουν την κυβέρνηση στην Ψήφο Εμπιστοσύνης
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ