Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της Κατερίνας Παπακώστα με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν «έλεγχο» σε αστυνομικούς με πολιτικά, δηλώντας πως οι αστυνομικοί «πρέπει να αυτοπροστατεύονται».

 

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν ρωτήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open για το περιστατικό ανέφερε πως είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικούς με πολιτικά την ταυτότητά τους και όσον αφορά τις επιπτώσεις υπογράμμισε πως θεσμικά υπάρχουν τα όργανα που θα επιληφθούν και θα επιληφθούν.

 

 

«Τα μέλη της συλλογικότητας ζήτησαν ταυτότητες όπως ένας πολίτης ζητάει αντίστοιχα από αστυνομικούς με πολιτικά. Και φυσικά θα υπάρξουν επιπτώσεις για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς, για τις οποίες θα επιληφθούν οι αρμόδιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

 

Στη συνέχεια, κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν ακόμη περισσότερο την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους». 

 

Η ΝΔ σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υφυπουργού ανακοίνωσε τα εξής: «Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

 

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 07:00:

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr