Στην πρωτεύουσα της Βολιβίας Λα Παζ βρέθηκε σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς, μετά την παρουσία του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο των εργασιών της 2ης Υπουργικής Συνόδου του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (Ancient Civilizations Forum - ACForum). 

 

Το Φόρουμ της Λα Παζ αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο από την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών σε συνεργασία με τον Κινέζο ομόλογό του στο πνεύμα της σύνδεσης των αρχαίων πολιτισμών με τη σύγχρονη εποχή.

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε στο Τwitter φωτογραφίες του Νίκου Κοτζιά περιστοιχισμένο από τους ομολόγους του.

 

Σε αυτές όλοι φορούν πάνω από τα κοστούμια ένα ένδυμα, που μοιάζει με πόντσο και ενδεχομένως προέρχεται από πολιτισμό των Ίνκας, ο οποίος άκμασε στην περιοχή της σημερινής Βολιβίας.

 


Απαντώντας σε ερωτήσεις Βολιβιανών δημοσιογράφων είπε ότι αυτό που φέρνει η Βολιβία στον παγκόσμιο πολιτισμό «είναι η σημασία του πνεύματος», σημειώνοντας πως «Κατά κάποιον τρόπο αυτή η πρωτοβουλία είναι σαν ένα μωρό, το οποίο μεγαλώνει, εδώ στα υψίπεδα της Βολιβίας όπου υπάρχει ένα ζωντανός πολιτισμός».

 

«Τα τρία στοιχεία του πολιτισμού, η επικαιρότητά του, η ήπια ισχύς, η οικονομική του διάσταση, η δυνατότητα να συνδέσει και να σταθεροποιήσει τον κόσμο σε μια ασταθή περίοδο, καθιστούν σημαντική τη συνέχιση και την ενδυνάμωση της πρωτοβουλίας μας» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Ν. Κοτζιάς.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr