Ημέρα των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που εξετάζει τη λίστα με τους 36 πολιτικούς που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ αλλά και την υπόθεση της περίφημης «λίστας Λαγκάρντ.» Μετά την κατάθεση  του κ. Καπελέρη, από την επιτροπή πέρασε και ο κ. Ιωάννης Διώτης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου ότι του παρέδωσε τη λίστα. Ο κ. Διώτης είπε ότι η λίστα ήταν σε μορφή usb και δεν συνοδευόταν από κάποιο συνοδευτικό έγγραφο, ούτε είχε αριθμό πρωτοκόλλου. Η παραλαβή έγινε λίγο πριν ο κ. Παπακωνσταντίνου αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβει ο κ. Βενιζέλος.

 

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υποστήριξε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είπε ότι η λίστα αποκτήθηκε με τη συνδρομή ξένων μυστικών υπηρεσιών.

 

Για τα υποστηριζόμενα στην ίδια επιτροπή, από τον προκάτοχο του κ. Καπελέρη ότι ο Παπακωνσταντινου του είχε δώσει πρόχειρη λίστα με 10 ονόματα, ο κ. Διώτης είπε ότι δεν είχε καμιά ενημέρωση, ούτε ήξερε πως ο υπουργός είχε ζητήσει έρευνα.

 

Το κομμάτι της κατάθεσης του κ. Διώτη που προκάλεσε αίσθηση, ήταν πάντως όταν είπε ότι τη λίστα την παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο, όπως την παρέλαβε, χωρίς να την ελέγξει. ««Ατύπως παρέλαβα τη λίστα από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ατύπως την παρέδωσα, καθώς δεν ήταν νόμιμο έγγραφο και δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο δικογραφίας. Αν μου ζητούσε να ερευνήσω το θέμα θα το έκανα» τόνισε, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Βενιζέλου με τη φράση «τέτοια θέματα πρέπει να αποφασίζονται από την εκτελεστική εξουσία».

 

Για την λίστα Λαγκάρτ θα καταθέσει και ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν στην επιτροπή οι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr