Καμία "λίστα Λαγκάρντ" δεν έχει παραδοθεί στον Καπελέρη

Καμία "λίστα Λαγκάρντ" δεν έχει παραδοθεί στον Καπελέρη Facebook Twitter
2

«Κανένα πολιτικό πρόσωπο ή γνωστός οικονομικός παράγων δεν υπήρχε στη λίστα που μου έδωσε, ατύπως και εμπιστευτικώς, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με δέκα ονόματα, τέλος 2010 με αρχές 2011. Δεν έκανα έλεγχο της λίστας, αλλά έρευνα στο προφίλ τους. Τα αποτελέσματα τα παρέδωσα πίσω στον υπουργό».

Αυτά δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης που κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις λίστες ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από το ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε ότι έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ", προκειμένου- όπως είπε- να συσταθεί ειδική επιτροπή για να τη διερευνήσει, ωστόσο αυτή η επιτροπή δεν έγινε.  

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία "λίστα Λαγκάρντ" δεν έχει παραδοθεί στον Καπελέρη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόσωπο που να λέει παρέδωσα στον Καπελέρη λίστα. Μου παραδόθηκαν δέκα ονόματα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για να διερευνήσω το προφίλ τους. Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτού του μικρού αριθμού προσώπων, που εμπιστευτικώς και ατύπως μου παραδόθηκαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, παραδόθηκαν πίσω στον υπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελέρης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ειμαι σιγουρος πως στην λίστα Λαγκάρντ-Venizelos Edition παλι δε θα υπαρχει καποιο πολιτικο προσωπο ή γνωστος οικονομικος παραγων, τουλαχιστον οχι οσοι προλαβαν να ερθουν σε επαφη με τον πρωην υπ. Οικονομικων.