Σεισμός

Μητσοτάκης: «Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens»

Μητσοτάκης: «Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens» Facebook Twitter
ΑΠΕ
4

«Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα στη Βουλή στο πλαίσιο της σκληρής σύγκρουσης με Αλέξη Τσίπρα.

Και συνέχισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Το ξέρετε, αλλά επαναλαμβάνετε την ίδια συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, γιατί ψεύδεστε».


Επανήλθε στις αναφορές του περί παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «διαρρέουν στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν συνομιλίες στελεχών της ΝΔ. Η πραγματικότητα είναι ότι μονίμως υπάρχει απειλή ότι κάποιος ακούει κάποιον και ότι μπορεί να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα για να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ».


Είπε ακόμη: «Ο κ. Σκλαβούνης ουδέποτε ήταν σύμβουλός μου. Για τον κ. Μαυρίκο, ούτε τα γνωρίζω, ούτε με αφορούν, αλλά πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παππά για τα τιμολόγια που εξοφλούσε στον κ. Μαυρίκο».

Επιθέσεις εκατέρωθεν 

Με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για θέματα ασφάλειας, στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού», στη Βουλή.


«Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα, ένα πράγμα μένει σταθερό: η έφεσή σας στα ψέματα και τις συκοφαντίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργού, και πρόσθεσε: «Τώρα θυμηθήκατε την Ελληνική Αστυνομία; Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς "γουρούνια και δολοφόνους". Εσείς λέγατε ότι η Αστυνομία πρέπει να αφοπλιστεί και τα ΜΑΤ να καταργηθούν.

Εσείς αρνιόσασταν ότι στη βία δεν υπάρχει ιδεολογία... Αυτή δεν είναι μία ατζέντα που αφορά την αριστερά, τη δεξιά ή το κέντρο. Δεν θυμόσαστε τι συνέβαινε στην χώρα το 2012, το 2013 και το 2014; Εσείς υπονομεύατε τότε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, εσείς συμμετείχατε στην επανάσταση των αγανακτισμένων. Τι συμβαίνει στις φυλακές; Γιατί καταργήσατε τις φυλακές τύπου Γ; Μιλήσατε και είναι ντροπή σας που μιλήσατε για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο και είναι ντροπή σας για τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε την ζωή του. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα στις φυλακές. Δεν βρήκατε μία λέξη για τη βία στα Πανεπιστήμια, για το ότι διάφορες ομάδες αντιεξουσιαστών διαπράττουν εγκλήματα και βρίσκουν άσυλο. Το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και ο ποινικός κώδικας θα ισχύει και εκεί, με εξαίρεση την ελευθερία της έκφρασης. Ομάδες πολιτικών σας φίλων έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε κέντρα ανομίας».


Ανεβάζοντας τους τόνους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Με την προκλητική χυδαιότητα που σας διακρίνει, να μιλήσετε για απολύσεις στην Αστυνομία επί των ημερών μου, είσαστε χυδαίοι συκοφάντες. Αυτό που έκανε ο κ. Δένδιας ήταν να καταργήσει κενές οργανικές θέσεις. Επίσης, οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας δεν απολύθηκαν, μεταφέρθηκαν σε άλλες θέσεις. Ζητήστε συγγνώμη τώρα».


Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, απάντησε στην αναφορά του κ. Τσίπρα για τις σχέσεις του γραμματέα του κόμματος με ποινικούς: «Αναφερθήκατε στην υπόθεση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι έντυπα και ιστοσελίδες ήταν φερέφωνα της πολιτικής σας γραμμής. Πρώτη φορά βλέπω να γίνεστε φερέφωνο μίας εφημερίδας.

Μιλήσατε σαν επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που,όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί με τη στήριξη Μέσων Ενημέρωσης που εσείς δημιουργήσατε. Επιστρέφετε τη χώρα στις χειρότερες μέρες του "αυριανισμού" γι' αυτό και ο κ. Κουρής είναι ο πιστότερος θαυμαστής σας. Από εδώ απευθύνω μήνυμα στα διαπλεκόμενα "τζάκια", παλιά και νέα, που σας συναναστρέφονται εσχάτως.

Όχι μόνο δεν σας φοβόμαστε αλλά θα συντριβείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, στην οποία θα λογοδοτήσετε. Κάποιοι άλλοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Εκλογές έχουν χάσει πολλοί, δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι να προσπαθείτε να επιβιώσετε μέσα από συνεργασίες με Κουρήδες και Μπαξεβάνηδες».


Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε τη δευτερολογία του, υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε απαντήσεις για τα ερωτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό, γιατί άνοιξε τις φυλακές, γιατί κατάργησε τις φυλακές τύπου Γ, γιατί αποδυνάμωσε την Ελληνική Αστυνομία, για να προσθέσει: «Η συγγνώμη δεν είναι συμβατή με τον κυνισμό σας».


Τέλος, σύντομη αναφορά έκανε στα οικονομικά λέγοντας: «Δεν μας αρέσει ότι δημιουργείτε ψεύτικα πλεονάσματα, δίχως να δίνετε συντάξεις. Δεν μας αρέσει ότι έρχεστε κυνικά και ομολογείτε ότι η πολιτική σας διέλυσε τη μεσαία τάξη. Μέχρι τώρα, οι κυβερνήσεις τα έπαιρναν από τους πλούσιους για να τα δίνουν στους φτωχούς. Εσείς τα παίρνετε από όλους και κάνετε όλους φτωχότερους».

Πολιτική
4

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Πήρες δώρο από την Siemens" (φαντάζομαι η υπόθεση είναι του εξοπλισμού του γραφείου Μητσοτάκη, συνολικής αξίας 120000 €)."Ψεύδεσθε κλπ"Και θέλουν και οι δύο να αφιερώσουμε τον χρόνο μας για να δούμε ποιος λέει αλήθεια ! Ποιος έχει το "ηθικό πλεονέκτημα". Χωρίς να το υποτιμώ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ; Το πρόβλημά μας σαν χώρα είναι ότι ακόμη κυβερνιόμαστε από πολιτικούς που προσπαθούν να ψαρέψουν πελατεία, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΕΡΓΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. Σε ποια ηλικία τα κάναμε αυτά διεκδικώντας υπεροχή ;....Ναι, σωστή απάντηση. Δυστυχώς, δυστυχώς.
Η ηθικολογία είναι το τελευταίο καταφύγιο του Τσίπρα και των οπαδών του, γιατί δεν έχουν τίποτε άλλο να πουν. Ηθικολογία, υποκρισία και ψεύδη περί αναπτυξης. Αν διαβάσεις πέρα από τον τίτλο του άρθρου θα δεις ότι ο Μητσοτάκης καταγγέλει ένα σωρό λάθη της κυβέρνησης: την ανομία στα πανεπιστήμια που είναι αποκλειστικά και μόνο δική της ευθύνη (και διαχρονικά του Συριζα και "λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων"), τον νόμο Παρασκευόπουλου, την επαμφοτερίζουσα στάση του Συριζα απέναντι σε μπαχαλακηδες και βίαιους αναρχικούς, την υποστήριξη των Αγανακτισμενων κλπ.
Εν τω μεταξύ ο Τσίπρας απάντησε σε όλα αυτά το εξής καταπληκτικό: "Ανομία και εγκληματικότητα δεν είναι μόνο οι μολότοφ, αλλά και η εγκληματικότητα των λευκών κολάρων". Λες και επειδή υπάρχουν λαμόγια (για τα οποία ευθύνεται ο κρατισμός) και φοροφυγάδες (τι σταματάει τον πρωθυπουργό πλέον Τσίπρα από το να τους πιάσει;) δεν πειράζει, ας έχουμε και τρομοκράτες και μαφίες στα πανεπιστήμια (ελέω Σύριζα).
5.11/20:37"...λευκά κολάρα..."Τον βλέπω - μετά την γραβάτα - να αρνείται εφεξής να φοράει και άσπρα πουκάμισα και να το ρίξει στα μαύρα.Μετά θα καταγγείλει τα σακάκια και θα το ρίξει στο αμπέχονο. Ενδιάμεσα - αν θυμηθεί ότι είναι ΠΘ - μπορεί να δούμε και τίποτε πράγματι πολιτικό.