Η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, έδωσε σήμερα συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM με αντικείμενο το μεταναστευτικό. Από αυτά τα οποία μάλλον δεν χρίζουν περαιτέρω εντρύφησης στο συντακτικό της υφυπουργού είναι, ότι συζητείται η μείωση των ενσήμων που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν και η ενσωμάτωση οδηγίας η οποία θα προβλέπει κυρώσεις στους εργοδότες που απασχολούν Έλληνες και ξένους εργαζόμενους σε καθεστώς "μαύρης εργασίας". Μέχρι εδώ καλά.

Παρακάτω αρχίζουν τα δύσκολα. Παραθέτουμε κάποιες από τις συβιλλικές και αναρχοχτισμένες -σαν φαβέλες στο Ρίο-δηλώσεις:

 

«θα γίνεται διακρίβωση στοιχείων και διακρίβωση του τι ζητάς. Θα πάρεις άσυλο ή δεν θα πάρεις; Αν πάρεις, είναι διεθνής νόμος. Αν δεν πάρεις, υπάρχουν δύο κατηγορίες. Ή δύνασαι να απελαθείς, λόγω των νόμων, ή δεν είναι δυνατή η απέλαση».

 

«Δεν είσαι νόμιμος; Δεν μπορείς να περιφέρεσαι μέσα στη χώρα και να επιβαρύνεις το ιστορικό κέντρο (της Αθήνας) και άλλες πόλεις και δεν μπορείς ούτε σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Τότε, παίρνεις μια προσωρινή άδεια τριών ή έξι μηνών - και αυτή είναι μια καινούργια διεργασία που πρέπει να γίνει - και πηγαίνεις σε τόπους όπου μπορείς να εργαστείς και σου παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες ζωής, μέχρι να επιστρέψεις στον τόπο σου».

 

"τα κέντρα υποδοχής, δεν είναι κτίρια, αλλά θεσμοί".

Πηγή: www.enet.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr