Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Κίνησης Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα (ΔΑΚΕ- ΙΤ), η διαγραφή του προέδρου της Νίκου Κιουτσούκη, από τη Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. [Διαβάστε το χτεσινό άρθρο της LiFO για την διαγραφή.]

Τη συμπαράστασή του στον κ. Κιουτσούκη εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μακροβιότερος πρόεδρος της παράταξης Κώστας Πουπάκης.

Με γραπτή του δήλωση ο κ. Πουπάκης, αναφέρεται κατ' αρχήν στις απαιτήσεις της τρόικας, όπως περιγράφονται στο γνωστό email, και τις χαρακτηρίζει «αντίθετες με κάθε έννοια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, που δεν υπάρχουν σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος, παρά μόνο σε τριτοκοσμικές αφρικανικές χώρες ή και σε κάποιες άλλες που έχουν, ήδη, μετατραπεί σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με μισθούς πείνας».

Τη συμπαράστασή της στον Νίκο Κιουτσούκη εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η ΔΑΚΕ της ΔΕΗ, μια από τις μαζικότερες οργανώσεις της παράταξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες ανακοινώσεις αναμένονται και από άλλες οργανώσεις της ΔΑΚΕ.

 

 

Ο ίδιος ο κύριος Κιουτσούκης είχε δηλώσει νωρίτερα:

 

«Τιμή μου που διαγράφηκα από τη ΝΔ (...) διαγράφηκα για τις απόψεις μου. Όταν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ βγάζαμε ανακοινώσεις κατά της πολιτικής του, κανείς δεν μας ρώτησε γιατί τις βγάζαμε» τόνισε. 

Όσον αφορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Κεδίκογλου, τον χαρακτήρισε μεταγραφή. «Ήρθε το 2000 (...) τι σχέση έχει με τη ΝΔ μεταγραφή είναι, δε μπορεί να μιλά για μένα» ανέφερε.

Αναφορικά τέλος
, με το αν η διαγραφή του επηρεάζει τη θέση του ως προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που κατέχει τόνισε ότι «δεν έχει σχέση η ΝΔ, είμαι εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κιουτσούκης διεγράφη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ΙΤ. «Απέχει από την πολιτική της ΝΔ ο κ. Κιουτσούκης» είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

 ------

 

 

Βίντεο Αρχείου: Ο Νίκος Κιουτσούκης μιλά (ως Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ) για το ρόλο και την προοπτική του συνδικαλιστικού κινήματος τον 21 αιώνα:

 

 


 

 

*Διαβάστε επίσης τις πρόσφατες δηλώσεις του: «Σταλινικό παιδί του πατέρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης» 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr