Tραμπ και Πούτιν θα μιλήσουν στο τηλέφωνο σήμερα

Tραμπ και Πούτιν θα μιλήσουν στο τηλέφωνο σήμερα Facebook Twitter
0

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα στις 12:30 μ.μ. (19:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες βράδυ.

 

Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Τραμπ είπε ότι οι δύο ηγέτες πιθανόν θα συζητήσουν τον πόλεμο στη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει την κυβέρνηση του Μπάσαρ Αλ Άσαντ και οι ΗΠΑ υποστηρίζει αντικαθεστωτικούς που προσπαθούν να τον ανατρέψουν.

 

Στο τραπέζι πιθανώς και το ζήτημα της Βόρειας Κορέας. Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B αναπτύχθηκαν χθες στο έδαφος της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο κοινής άσκησης της αμερικανικής με την νοτιοκορεατική πολεμική αεροπορία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ.

 

Η ανάπτυξη των αμερικανικών βομβαρδιστικών έγινε υπό τις κινήσεις στρατηγικής αποτροπής των προκλήσεων από την πλευρά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε προς τους δημοσιογράφους, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

 

Ωστόσο, δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, γύρω από την επιχειρησιακή αξιοποίηση των παραπάνω αεροσκαφών.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Σηκώνω το χέρι» λέει ο Μητσοτάκης - «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο που τα σκεπάζει όλα»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Η ακρίβεια είναι ο "ελέφαντας στο δωμάτιο" που τα σκεπάζει όλα» λέει ο Μητσοτάκης

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, τον Έντι Ράμα, τα ελληνοτουρκικά, τις αντιδράσεις της εκκλησίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές
NEWSROOM