Διαφωνίες "κορυφής" για τα μέτρα

Διαφωνίες "κορυφής" για τα μέτρα Facebook Twitter
0

Διαφωνίες καταγράφουν μεταξύ των ηγετών της συγκυβέρνησης σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για τα μέτρα που προτείνονται στην Τρόικα, όπως και μια σύμπνοια Βενιζέλου-Κουβέλη κατά αυτών των μέτρων. Η κυβέρνηση πρότεινε στην Τρόικα να εφαρμοστούν από φέτος αυτά τα μέτρα και μάλιστα κάποια από αυτά να έχουν αναδρομική ισχύ, σε μια προσπάθεια σύμφωνα με τους κυβερνώντας να αποφευχθούν πρόσθετα μέτρα αλλά και να επιτευχθεί ο μοναδικός , από ότι φαίνεται, πλέον στόχος, δηλαδή μια επιμήκυνση του προγράμματος. Δημοσιεύματα σήμερα αναφέρουν ότι υπήρξε διαφωνία ως προς τα μέτρα χθες στη συνάντηση Σαμαρά και Βενιζέλο και Κουβέλη και για αυτό δόθηκε νέο ραντεβού για τη Δευτέρα, μεταξύ των αρχηγών.

Μεταξύ των μέτρων, που θα εφαρμοστούν εντός του 2012 και όχι από το 2013 είναι:

- Η μείωση κατά περίπου 23% του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των άλλων ελλειμματικών Ταμείων.

- Η μείωση των αγροτικών συντάξεων κατά 20-30 ευρώ το μήνα, ακόμα και της βασικής των 350 ευρώ με στόχο όφελος 24 εκατ. ευρώ.

- Η επέκταση του νέου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ ενδεχομένως και με αναδρομική εφαρμογή από το Νοέμβριο του 2011, για όσες ΔΕΚΟ δεν είχαν προχωρήσει σε μειώσεις.

-Περικοπές στις συντάξεις. Αρχικά το ύψος από το οποίο θα άρχιζαν ήταν τα 1.000 ευρώ αλλά υπάρχουν αντιδράσεις των πολιτικών αρχηγών και αυτό ίσως οδηγήσει σε νέο όριο τα 1.400 ευρώ.

Στο τραπέζι έχουν μπει επίσης η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χ΄ρονια, όπως και η κατ΄λαργηση ό,τι Δώρου απέμεινε στο δημόσιο.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με τον Πόλ Τόμσεν και αμέσως μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της Τρόικα έδειχνε πιο ευδιάθετος από ό,τι συνήθως, όταν συναντά δημοσιογράφους. Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν πάνε καλά οι συζητήσεις, απάντησε μονολεκτικά: «απολύτως».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM